19 / 04 / 2024

kadastro ilan tutunağı

kadastro ilan tutunağı

Kadastro ilanında; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösteriliyor. Peki, ada mevki ilanı nasıl yapılır? İşte sorunuzun yanıtı ve mevki ilan tutanağı ile ada ilan tutanağı örnekleri...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 20 müfettiş yardımcısı alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 20 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek.

Tapu ve Kadastro personel alımı başvurularında son gün ne zaman?

Tapu ve Kadastro personel alımı başvuruları hızla sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından internet sitesinden yayımlanan ilan değerlendirildiğinde 87 sözleşmeli personel bu süreç içerisinde istihdam sağlanacak.

Diyarbakır'da kent ormanı olarak ilan edilen arazi el değiştirdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı olarak ilan ettiği hazineye ait arazi, açılan bir kadastro davası sonucu el değiştirdi.

Kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla uyurulur. Peki, kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro itirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren belli bir içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Peki, kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro askı ilanı nedir?

Kadastro müdürü, kadastro tutanaklarına göre yapılan tespitlere dayanarak, askı cetvellerini düzenler; bu cetvelleri ilan eder. Peki, kadastro askı ilanı nedir? Kadastro askı ilanı süresi ne kadardır?

Kadastro bölgesi nedir?

Kadastro, ülke sınırları içerisindeki arsaların devlet tarafından kayıt altına alınmasını ifade ediyor. Peki, kadastro bölgesi nedir? Kadastro çalışma alanı nasıl ilan edilir? İşte sorularınızın yanıtı...

Ada mevki ilanı nasıl yapılır?

Kadastro ilanında; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösteriliyor. Peki, ada mevki ilanı nasıl yapılır? İşte sorunuzun yanıtı ve mevki ilan tutanağı ile ada ilan tutanağı örnekleri...

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kadastro tutanakları nasıl ilan edilir?

Kadastro tutanakları nasıl ilan edilir? Kadastrosu yapılacak bölgeler, en az bir ay önceden Resmi Gazete, Türkiye Radyo veya Televizyonda duyuruluyor. İşte yönetmelikte yer alan diğer esaslar...

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı!

Teknik nedenlerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden veya eksikliği görülen yerlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve ilgili bakanın onayı ile kadastro yenileme çalışmaları yapılıyor...

kadastro ilan tutunağı Haberi

kadastro ilan tutunağı

Ada mevki ilanı nasıl yapılır?

Kadastro ilanları yönetmeliği gereğince; Kadastro teknisyenleri, kadastro çalışma alanı sınırlarını belirledikten sonra çalışma alanını, mevki veya ada durumlarına göre kısımlara ayırarak bir iş programı düzenler. Hangi mevki veya adada çalışmaya başlanacağını en az yedi gün önceden alışılmış vasıtalarla ilgili köy veya mahallede ilan ettirir.


İlanda; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösterilir. Ayrıca, taşınmaz mallar üzerinde mülkiyet ve mülkiyetin gayri ayni hakları olanların belirli günde taşınmaz mallarının başında hazır bulunarak, sınırlarını göstermeleri, iddialarını bildirmeleri varsa belgelerini vermeleri ve gelmemeleri veya temsilci göndermemeleri halinde sınırlandırma ve tespitin gıyaplarında yapılacağı, belgeye dayanamayan itirazların kabul edilmeyeceği ve ayrıca itirazların çalışma alanındaki faaliyetler sırasında yapılabileceği ve benzeri hususlar belirtilir (Ek-3). İlanın yapıldığına dair bir tutanak düzenlenir (Ek-4).


İlanı yapılan mevki...