29 / 03 / 2024

kadı kalesi restorasyon çalışmaları

kadı kalesi restorasyon çalışmaları

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki Kadı Kalesi, restore edilmek üzere il özel idaresi'ne tahsisi yapıldı

Stc Restorasyon Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Stc Restorasyon Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Stc Restorasyon Yapı Endüstrisi Anonim Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Büyükada Karanfil Mahallesi Kadıyoran Caddesi'nde restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

Mukavemet Restorasyon Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mukavemet Restorasyon Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sercan Çabuk tarafından kuruldu.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Hm Restorasyon Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hm Restorasyon Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Kaptan ve Tuncay Kaya ortaklığında kuruldu.

Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu restore edildi!

Şehit piyade binbaşının adını taşıyan Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları dahilinde okulun bahçesine 100 metrekarelik arsa dahil edildi.

Artgo İnşaat Ve Mimarlık Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artgo İnşaat Ve Mimarlık Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli Gürkan Şen ve Okan Mıhcı ortaklığında kuruldu.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Aşiyan Ayyıldız Mimarlık İnşaat Restorasyon Anonim Şirketi kuruldu!

Aşiyan Ayyıldız Mimarlık İnşaat Restorasyon Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aşiyan Ayyıldız Kavuncu tarafından kuruldu.

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

kadı kalesi restorasyon çalışmaları Haberi

kadı kalesi restorasyon çalışmaları

Bodrum Yarımadası'nın önemli antik eserleri arasında yer alan Turgutreis beldesindeki Kadıkalesi, restore edilmek üzere İl Özel İdare Müdürlüğü'ne tahsisi yapıldı. Deniz yüzeyinden 30 metre yükseklikte h'kim bir tepe üzerinde kurulan Kadı Kalesi, günümüze kadar gelen sur duvarı kalıntıları, geç Helenistik ve erken Roma dönemlerine ait. Turistik tesislerin kuşatması altında kalan tarihî kale, eski ihtişamına kavuşmak için gün sayıyor. 


Muğla Valisi Fatih Şahin, harabeye dönen Kadı Kalesi'nin rölöve ve restorasyonla eski ihtişamına kavuşturulması için çalışma başlattı. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli Hazine arazisi olan Kadı Kalesi'nin, İl Özel İdaresi'ne tahsisi yönünde girişimlerde bulunuldu. Yapılan değerlendirme sonucu restore edilmek üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce 9 Mayıs 2012 tarihinde Muğla İl Özel İdaresine tahsisi yapıldı. Koruma Uygulama ve Denetim Birimi (KUDEB)...