19 / 04 / 2024

kadıköy acıbadem metrosu

kadıköy acıbadem metrosu

İstanbul'daki üç raylı sistemin belli kısımlarının yeraltına alınması, Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 850 milyon YTL'ye mal olacak.

Kadıköy Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahallelerinin 1/5000 ölçekli ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahalleleri' ne ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar planı askıya çıkarıldı.

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

Kiralar Kadıköy'de ucuzladı, Ümraniye'de uçuşa geçti!

Kadıköy’de 3 bin TL’ye yaklaşan ev kiraları, 2 bin TL’ye geriledi. Kısa zaman önce açılan Üsküdar-Ümraniye Metrosu ise bölgedeki kira fiyatlarını uçurdu.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2019'da açılacak!

İSG CEO'su Ersel Göral, "Metromuzun inşaatı 2019 yılının başında bitmiş olacak. Böylelikle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından Pendik-Kadıköy metrosuna direkt bağlantı sağlanmış olacak. " dedi .

Acıbadem Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisi için karar verildi!

Kadıköy Acıbadem mahallesinde yer alan Ahmet Sani Gezici Lisesi arsasının konut ve ticaret alanı olarak imara açılmasına mahkeme “dur” dedi.

Kadıköy Acıbadem park alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy'e bağlı Acıbadem Mahallesi'nde tescil dışı alan için park alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Kadıköy Koşuyolu Turizm Tesis Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Koşuyolu - Acıbadem - Hasanpaşa Mahallesi, Nazım İmar Planında Turizm Tesis Alanlarına ilişkin Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

Kadıköy - Sultanbeyli Metro Hattı'nın ihalesi bugün!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Sultanbeyli metrosu için düğmeye bastı. Kadıköy Sultanbeyli metro hattının uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihaleye çıkıyor. 19 kilometre uzunluğundaki hattın ihalesi bugün gerçekleşecek.

Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Bostancı Metrosu imar planı askıda!

Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Bostancı Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kadıköy-Kartal metrosu yüzde 60 kazandırdı!

Kadıköy-Kartal Metrosu'nun geçtiği semtlerde saha araştırması gerçekleştiren EVA Gayrimenkul Değerleme, 2011 yılı ile kıyaslandığında gayrimenkul fiyatlarının zirveye koştuğunu belirliyor.

Acıbadem Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisine AVM'mi yapılacak?

Kadıköy Acıbadem Hukukçular Sitesi'nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılmasının, veli ve öğrenciler tarafından endişe ile karşılandı.

Acıbadem Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acıbadem Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Aslıhan Çelebi Altay ve Eyüp Levent Eyüpoğlu ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 8 Şubat'ta Kadıköy, Acıbadem Mahallesi'nde kuruldu.

Kadıköy Acıbadem imar planı değişikliği askıda!

Kadıköy Acıbadem'de toplam 11 bin 534 metrekare alanı kapsayan imar planı değişikliği, Mesleki ve Teknik Öğretim Alanı, İbadet Alanı ve Ticaret+Konut alanı olarak belirlendi...

kadıköy acıbadem metrosu Haberi

kadıköy acıbadem metrosu


Anadolu Yakası'nın ilk metrosu olan 21.3 kilometrelik Kadıköy-Kartal hattının ilk etapta Kadıköy-Acıbadem arasındaki 3 bin 290 metrelik kısmı yeraltından, 18 bin 40 metrelik Acıbadem-Kartal arasındaki bölümünün de yer üstünden gitmesi planlanmıştı. Ancak İstanbul Teknik Üniversitesi'nin nisan 2005'te hazırladığı raporda, hattın tamamının yer altına alınması gerektiği belirtildi. Bu rapor doğrultusunda UKOME, hattın tamamının yeraltına alınmasını ve metroya dönüştürülmesini kararlaştırdı. Toplam 550 milyon dolara mal olması planlanan hattın maliyeti, yapılan düzenlemeyle 1 milyar 71 milyon dolara çıktı. Böylece belediyeye 521 milyon dolar (Yaklaşık 625 bin YTL) ek yük çıkmış oldu. 29 Ocak 2005'te başlanan ve iki yıl sonra bitirilmesi planlanan metronun yapımı halen sürüyor.

TRAFİK ARTACAK:

2002'de temeli atılan 13.3 kilometrelik Edirnekapı-Sultançiftliği Tramvayı'nın tamamının yer üstünden 35 milyon dolara yapılması...