28 / 03 / 2024

kadıköy belediyesi ASBEST kararı

kadıköy belediyesi ASBEST kararı

Kadıköy Belediyesi, ilçede yıkımı yapılacak binalara “asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Kansere yol açan asbestli binalara belediye yıkım ruhsatı vermiyor.

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu'ndaki 5 adet iş yerini kiraya veriyor! 8 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla!

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu sabit pazarında yer alan 5 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor. Peki Feneryolu'nda yer alan düllanların kira bedelleri ne kadar? İhalesi ne zaman? İşte detaylar..

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları 5 yıllığına kiraya verilecek!   

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları kiraya verilecek!    

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Taş Yapı - Kadıköy Belediyesi arasındaki davada skandal karar!

İnşaat şirketi Taş Yapı ile Kadıköy Belediyesi arasındaki tazminat davasında, İstanbul 7. İdare Mahkemesi skandal bir karara imza attı ve süreci başa döndürdü.

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya tazminat kararı bozuldu!

Kadıköy'de meteoroloji arazisi olarak bilinen arazideki 4 gökdelenle ilgili "Kadıköy Belediyesi'nin inşaat firmasına tazminat ödemesi ve kamu mallarına icra konulması" yönündeki karar bozuldu...

İBB, Kadıköy Belediyesi'nin otoparkına el koydu!

Kadıköy Belediyesi’nin kullandığı Hasanpaşa'daki otoparka, İBB ekipleri otoparka el koydu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Bize yapılan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavır bu tavırla kamu yönetilemez" dedi. 

Kadıköy'de 3.1 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kadıköy Belediyesi, Bostancı Mahallesi'nde hissedar olduğu bir adet taşınmaz mal, kat karşılığı inşaat yaptırılması işi ile ihale ediliyor. İhale bedeli, 3.1 milyon TL olarak belirlendi..

Kadıköy Açık Akademi Kent Seminerleri başlıyor!

Kadıköy Belediyesi Akademi, “İstanbul Nereye?” üst başlığıyla, 8 haftalık kent seminerleri programı hazırlıyor. Programın 15 Mart-6 Mayıs tarih aralığında yapılması planlanıyor.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Kadıköy'de 3 yılda 2 bin 311 bina test edildi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’nda son üç yılda 2 bin 311 binanın beton kalitesi test edildi. Beton Zemin Laboratuvarı, Zemin, Kentsel Yenileme Bürosu ve Yeni İnşaatlardan Alınan Taze Beton Alım Birimi olmak üzere üç farklı aşamada testlerini yapıyor.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatının iskanı iptal edildi!

Kadıköy Belediyesi’nin parklarına, kültür merkezlerine ve camilerine haciz gönderen Taşyapı’nın iskanı mahkeme tarafından iptal edildi.

kadıköy belediyesi ASBEST kararı Haberi

kadıköy belediyesi ASBEST kararı

Kadıköy Belediyesi, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yoğun devam ettiği ilçede, eski binaların yıkımı sırasında halk sağlığını tehlikeye atabilecek asbest gibi kanserojen maddelerin temizlenmesi zorunluluğunu getirdi. Yıkımı yapılacak binalar için “asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getiren belediye, gerekli koşullar sağlanmadan yıkım izni vermiyor. 21 Ağustos 2015’te Meclis kararıyla uygulanmaya başlanan kararla yıkım için gelen kurum ya da kişiler Çevre Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor. Çevre Müdürlüğü de yıkımın çevre kirliliği ve sağlık açısından risk oluşturmayacak şekilde yapılması konusunda yıkım için gelen firmayı bilgilendiriyor ve yıkım ruhsatı vermiyor.


ASBEST NEDİR?

Isıya aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest, halk arasında ak toprak, çorak toprak, gök toprak, çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, borularda, çatı kaplama...