28 / 03 / 2024

Kadıköy kentsel dönüşüm mağdurları

Kadıköy kentsel dönüşüm mağdurları

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Gila Benmayor bugün köşesinde " Kentsel dönüşüm mağdurları: Sesimizi duyuramıyoruz " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Kadıköy'deki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Gila Benmayor bugün köşesinde "Kentsel dönüşüm mağduruyum, ya siz?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazının detayları...

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yüzde 70'i tamamlandı! İşte 776  konutluk dev projede son durum!

Beykoz’un ilk kentsel dönüşüm projesi olan Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yapımı yüzde 70’e yaklaştı. İşte söz konusu kentsel dönüşüm projesi ile ilgili son dakika detayları...

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz’un ilk ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesi, ilçe sakinlerini depreme dayanıklı, güvenli evlere ve düzenli sosyal alanlara kavuşturacak “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” Projesi’nin inşaat seviyesi yüzde 70'e yaklaştı. İşte detaylar...

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde tapu sevinci!

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap konut tesliminde önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dirençli ve yaşanabilir bir İzmir için canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 1. etap teslimleri başladı!

FKG İnşaat’ın, Bahaş Holding ve Stta İnşaat’la ortaklaşa Büyükçekmece’de inşa ettiği Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabındaki konutlar teslim edilmeye başladı. 

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Kentsel dönüşüm projelerine verdiği önem ile dikkatleri çeken FKG İnşaat, Hilal Hill Büyükçekmece Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabını teslim etmek için geri sayımı başlattı. Hilal Hill Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında teslimler Mart sonunda! 

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Kadıköy kentsel dönüşüm mağdurları Haberi

Kadıköy kentsel dönüşüm mağdurları

KENTSEL dönüşüm mağduruyum" yazısına gelen tepkilerden anlaşılıyor ki Kadıköy'de kentsel dönüşüm bir "mağdurlar ordusu"na yol açmış.


Mağdurlar arasında gazeteden dostlar da var. Dönüşümün hayatlarını karartması nedeniyle Güzin Abla Tuzla’ya, Muammer Elveren Adatepe’ye yerleşmiş.


“Kadıköy’den kurtulayım” diye Bodrum’un yolunu tutanların dahi olduğu çıktı ortaya. “Kadıköy’de yaşamak bir ayrıcalıktır”tan “Kadıköy bir işkencedir”e geçmişiz hiç farkında olmadan.


Yazıya gelen yorumlardan, gelen maillerden mağduriyetin pek çok boyutta olduğu anlaşılıyor. Öncelikle yetkililere sesini duyuramamanın mağduriyeti var. İnsanlar dertli, hem de çok dertli ama çaldıkları kapılar sessiz.


East Marine Genel Müdürü İlkim Sancaktaroğlu örneğin, Kadıköy Belediyesi’ne yazılı olarak eski inşaatlardan çıkan asbest gibi insan sağlığına zararlı malzemelerin nasıl bertaraf edildiğini, bu malzemelerin yarattığı çevre kirliliğine karşı nasıl önlem aldıklarını sormuş.Cevap alamamış.


Sokakları fütursuzca kapatan müteahhitleri çağrı merkezlerine nafile şikâyet etmiş.Feci...