25 / 04 / 2024

kadıköy metrosu yazılar

kadıköy metrosu yazılar

Ahmet Vefik Alp kimi zaman eleştirdiği Çevre, Şehircilik ve Bayındırlık çalışmalarını bu kez alkışladı. Kadıköy Metrosu'na 'Şapo' dedi

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?'

Kadıköy'de ev kiralarında yaşanan fahiş artışlar sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Kadıköy'deki kiralar resmen çıldırdı! 180 bin liraya kadar yükseldi! 'Buna kim dur diyecek?' İşte ayrıntılar...

Kadıköy'de 8 taksitle 3+1 konut satılıyor! Ev alacaklara büyük fırsat! 

Kadıköy Emlak Müdürlüğü, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi, Fener Caddesi 273 ada 16 parselde yer alan 3+1 konutu satıyor. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Şekerciler Apartmanı kentsel dönüşümle yıkılacak!

Kadıköy'de bulunan Şekerciler Apartmanı için kentsel dönüşüm dahilinde yıkım karar alındı.  Mimarlar ve kent araştırmacıları, binanın girişinde bulunan ve ressam Jale Yılmabaşar tarafından tasarlanan seramik panonun korunması için çağrı yaptı.

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde birikmiş kira borçları sebebiyle kapanma kararı aldı.

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

Kadıköy'de 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Saraçlar Çeşme Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 266 bin 625 TL bedel ile satışa çıkarıldı.

Kadıköy'de otel inşaatında tarihi kalıntılar bulundu!

Kadıköy'de 21 katlı bir otel inşaatının temel kazısı sırasında tarihi kalıntılar bulundu. Zeminin hemen birkaç metre altında bulunan kalıntıların 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor.

Uplife Kadıköy'de bayram kampanyası!

Uplife Kadıköy'de bayram kampanyası konut alıcılarının yüzünü güldürüyor. Teknik Yapı tarafından İstanbul Kadıköy'de inşa edilen projede 830 lüks rezidans daire ve 25 adet mağaza bulunuyor. 

Kiralar Kadıköy'de ucuzladı, Ümraniye'de uçuşa geçti!

Kadıköy’de 3 bin TL’ye yaklaşan ev kiraları, 2 bin TL’ye geriledi. Kısa zaman önce açılan Üsküdar-Ümraniye Metrosu ise bölgedeki kira fiyatlarını uçurdu.

kadıköy metrosu yazılar Haberi

kadıköy metrosu yazılar

Hükümet ve yerel yönetimlerimizin Çevre, Şehircilik ve Bayındırlık çalışmalarını mesleğim icabı zaman zaman eleştiriyorum, Sn Başbakan’ımızın da dediği gibi bazen acımasızca vuruyorum. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde de yapılan doğru işleri de alkışlamasını biliyorum. Daha önce kaleme aldığım birçok yerde yayınlanan ‘Alkışlar Başbakan’a’ başlıklı yazım bu methiyelerimden bir tanesidir.

Bugün de ‘Kadıköy Metrosu’na ‘Şapo’ diyorum.

Fransızların bu deyimi artık global bir slogan haline geldi. Bende Fransız Lisesinde eğitim almış bir kardeşiniz olarak ‘Şapo’ deyimini hemen kaptım.

Şapo Fransızca da ‘chapeau’ olarak yazılır. Şapka demektir.

Kısaca ‘Şapo’ derseniz bu ‘ben bu işi takdir ediyor ve şapkamı çıkarıyorum’ demiş olursunuz.

Bendeniz de bir Kadıköylü olarak Kadıköy Metromuz için ‘Şapo’ diyorum.

Diğer bir deyişle Sn. Başbakan ve Belediye Başkanıma bu doğru ve başarılı projeleri nedeniyle şapka çıkarıyorum.

Bir de küçük...