20 / 04 / 2024

Kadıköy Moda Bostanı projesinde son durum

Kadıköy Moda Bostanı projesinde son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimine bir tepki de TMMOB'dan geldi. Mimarlar Odası, verilen otopark ruhsatı ve izinlerin iptal edilmesini istediklerini söyledi..

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Kadıköy sahili cami projesine onay!

Kadıköy Moda sahilinde bulunan ve uzun yıllardır otopark alanı olarak kullanılan araziye cami yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Çevre ve B Şehircilik Bakanlığı tarafından 're'sen' onaylandı.

Kadıköy Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık!

Ulaşım bilgilerine göre Moda'ya 750 metre kadar uzaklıkta bulunan projede teslimler 2017 yılında yapılacak. Kadıköy Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları satılık daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 olarak tasarlandı.

Kadıköy Moda'ya yat limanı mı yapılıyor?

Kadıköy Kent Dayanışması, İBB 'nin Kadıköy meydan projesine eklenen 3. aşama ile moda sahilinin doldurularak yat limanı yapılacağını iddia etti. Dolgu alan yapılmasının ekolojik dengeyi bozacağı açıklandı.

Yakup Çakıroğlu İnşaat Taahhüt Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Moda Şubesi açıldı!

Yakup Çakıroğlu İnşaat Taahhüt Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Moda Şubesi, Yakup Çakıroğlu Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 18 Aralık'ta kuruldu.

Kadıköy'de sahil temizliği gelenekselleştirildi!

Yeşil Yıldız Sertifikası ile belgeleyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda çalışanları, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması doğrultusunda bu yıl üçüncü kez Kadıköy sahil şeridinde pet şişe ve çöp topladı.

DoubleTree by Hilton İstanbul çalışanları Kadıköy'de sahil temizliği yaptı!

Çevre bilincini Yeşil Yıldız Sertifikası ile belgeleyen DoubleTree by Hilton İstanbul Moda çalışanları, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması doğrultusunda bu yıl üçüncü kez Kadıköy sahil şeridinde pet şişe ve çöp topladı.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları için Kadıköy'de trafik düzenlemesi!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy, Kurbağalıdere Eski DMO-Kalamış Arası Islah İnşaatı'nda Yoğurtçu Parkının güney kenarında açılacak yatay itme şaftı ile Moda Atıksu Tüneline bağlantı sağlanacağını açıkladı. Bölgede araç trafiği yeniden düzenlendi.

1947 yılında Kadıköy'de deniz kenarında 7.200 metrekare arazi 40 liraya kiraya verilecekmiş!

1947 yılında Baltalimanı'nda, Dutlu Bostan adıyla bilinen 30 dönüm sebze bahçesi yıllık 315 liraya kiraya verilecekmiş. Kadıköy'de ise deniz kenarında, 7 bin 200 metrekare arazi için istenen yıllık kira bedeli sadece 40 liraymış.

TMMOB, Kadıköy Moda Bostanı projesinin durmasını istiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimine bir tepki de TMMOB'dan geldi. Mimarlar Odası, verilen otopark ruhsatı ve izinlerin iptal edilmesini istediklerini söyledi..

TMMOB, Moda Bostanı'nın otopark ruhsatının iptalini istedi!

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, bostan olarak kullanılmaya başlanan yeşil alanın otoparka dönüştürülmesi için verilen ruhsatın iptalini istedi. Açıklamada "İBB Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimini derhal durdurmalıdır" deniliyor.

Kadıköy Moda Bostanı projesinde son durum Haberi

Kadıköy Moda Bostanı projesinde son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy Moda Bostanı'nı otopark yapma girişimine bir tepki de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden geldi. "İstanbul Acil Eylem Planı" kapsamında afet toplanma alanı olarak ayrılan alanın otoparka dönüştürülemeyeceğini belirten Mimarlar Odası, verilen otopark ruhsatı ve izinlerin iptal edilmesini istedi. 


Semt sakinlerinin bostan olarak kullandığı Kadıköy Caferağa Mahallesi, Şair Nefi Sokak'taki yeşil alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) otopark yapılmak üzere ruhsat düzenlendi. Otopark inşası için geçtiğimiz Perşembe sabahı alana iş makinelerinin gelmesi üzerine Kadıköylüler bostana çadır kurarak eylem başlattı. 


Afet toplanma alanı Yeşil alana "Afet toplanma alanımız imara açılamaz" yazılı pankart asıp çadır kuran semt sakinlerine bir destek de Mimarlar Odası'ndan geldi. Odadan yapılan açıklamada, söz konusu arazinin 1999'da yaşanan Marmara depreminin ardından hazırlanan ve 2001 yılında duyurulan...