19 / 04 / 2024

kadıköy yat limanı

kadıköy yat limanı

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, İBB Meclisi’nde!

İBB Meclis üyesi Mimar Ülkü Koçar, Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

1986 yılında Türkiye'nin en büyük yat limanı Kalamış'ta yapılıyormuş!

1986 yılında, 2000 yılının Kadıköy'ünü yaratmak için çalışmalara başlanmış. Kadıköy'ü güzelleştirmek ve düzenlemek için 20 milyar lira harcanacakmış. Bin 200 teknenin barınabileceği modern marinası 1.5 milyar liraya mal olacakmış.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirilecek!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirilecek. " Pazarlık usulü " ile gerçekleştirilecek ihalede, geçici teminat bedeli 10 milyon dolar olarak belirlendi.

İstanbul Valiliği'nden Kadıköy'de satılık bina!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Bodrum+Zemin+2 Normal Kat+Açık alanlı terası bulunan betonarme binanın satış ihalesi 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul Valiliği Kadıköy'de teraslı bina satacak!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa'da yer alan teraslı binayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İş GYO Kadıköy arsasının değeri belli oldu! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Otel projesi arsasının değeri belli oldu. Peki İş GYO Kadıköy arsasının değeri ne kadar oldu? İşte açıklanan o rakam...

İstanbul Kadıköy'de satılık arsa ve bina fırsatı! 

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa'da yer alan konut alanı imarlı arsa ve binayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ihale ilanı...

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

İş GYO Kadıköy Otel projesi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, 1421 Ada 4 Parselde yer alan Kadıköy Otel Projesinin 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Büyükçekmece Yat Limanı için yürütmeyi durdurma kararı!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekmece Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

İş GYO Kadıköy otel projesi değerleme raporu 2018!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi'nde yer alan Kadıköy otel projesi değerleme raporunu yayınladı...

Kadıköy'de kentlerin geleceği tartışılacak!

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Açık Akademi Seminerleri’nde ‘kentlerin geleceğini’ masaya yatıracak.

Sinpaş GYO Kadıköy gayrimenkulü değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili, Kadıköy ilçesindeki 4 gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı...

İş GYO Kadıköy arsasının 2017 değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Dinlenç Caddesi'nde yer alan arsanın 2017 değerleme raporunu yayınladı. 

Akiş GYO Kadıköy projesi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kadıköy projesi için açmış olduğu dava hakkında KAP'ta güncelleme yaptı.

kadıköy yat limanı Haberi

kadıköy yat limanı

İstanbul Kadıköy'deki doğal ve arkeolojik sit olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesine, deniz doldurularak büyütülüp oteller yapılmasına karşı başlatılan hukuki süreçte yeni bir adım atıldı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve vatandaşların yat limanının imar planlarına karşı açtığı davalar Danıştay tarafından reddedilince Fenerbahçe-Kalamış mahalleleri ve civarında oturan 32 kişi, Anayasa’nın 17, 56, 57. maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 8. maddesine göre koruma altındaki haklarının ihlal edildiği sebebiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.

“ÇED RAPORU OLMADAN BU PLAN YAPILAMAZ”

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması adına yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük yat limanı olan Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nın daha da büyütülerek 438 bin metrekare alana çıkarılmak istendiğinin altı çizilerek, “Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın 2015 yılında hazırlanan planları, Çevresel Etki değerlendirmesi(ÇED)...