18 / 04 / 2024

Kadın İş Hanı Projesi

Kadın İş Hanı Projesi

Van’ın Başkale Belediyesi tarafından Sebze ve Meyve Halı yıkılarak yerine yapılması planlanan Belediye Kadın İş Hanı Projesi tanıtıldı.

Başkale Kadın İş Hanı Projesi tanıtıldı!

Van’ın Başkale Belediyesi tarafından Sebze ve Meyve Halı yıkılarak yerine yapılması planlanan Belediye Kadın İş Hanı Projesi tanıtıldı. Projenin kadın emeğinin daha görünür kılınması hedefleniyor.

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Diyarbakır Kadın Yaşam Merkezi açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve eşi Hanımefendi Lütfiye Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Eski Mardin Yolu üzerinde inşa edilen Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak hizmete sundu.

Kocasinan Kadın Gelişim Merkezi gün sayıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hanımlara özel en son teknolojiyle donatılmış ‘Kadın Gelişim Merkezi’ni ilçe sakinlerinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Türk kadını ev tekstili sektöründe büyük rol oynuyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” yaklaşırken, tekstil sektöründe kadın istihdamının önemine dikkat çekiyor. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon kadın tekstilden ekmeğini kazanıyor.

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi arsasının planları yargıya taşındı!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy eski Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi alanının planlarına Bakırköy Belediyesi olarak itiraz ettiklerini ifade ederek konuyu idari yargıya taşıdıklarını belirtti.

Bakırköy Kent Savunması Kadın Doğum Hastanesi'nin satışını protesto etti!

Bakırköy Kent Savunması üyelerinden hastane eylemi SSK Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arazi ihalesi, Bakırköy Kent Savunması üyesi grup tarafından protesto edildi.

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için eylem yaptı.

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi eski Tıp Fakültesi binasına taşınacak!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin eski Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kadın destek ve yaşam merkezleri yapılıyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan 36 mahalleye Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri yapılıyor.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binası taşınıyor!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasının yeni yerine taşınmasıyla ilgili sürecin başladığını kaydetti.

Buca’daki geçici kadın sığınma evi gençlik merkezine mi dönüştürülecek?

Yasal zorunluluğa rağmen İzmir’in 5 ilçesinde kadın sığınma evi yok. Buca’daki geçici kadın sığınma evi ise gençlik merkezi yapmak için kapatıldı!

Kadın İş Hanı Projesi Haberi

Kadın İş Hanı Projesi

Belediye tarafından 2016 yılı ilkbaharında yapımına başlanılması planlanan Belediye Kadın İş Hanı projesinin tanıtımı yapıldı. Projesi bitme aşamasında olan Belediye Kadın İş Hanı, birçok farklı mimari ele alınarak ve modern mimari sistemleriyle geliştirilerek yapılması planlanmaktadır. Projede yapının dış hatları doğal ve mekanik taş kaplama olarak eski tarihi yapı görüntüsü sağlayacak şekilde tasarlanırken, odalarda ise kubbeli sistem, dış tarafta revaklar ve kemerli sistem olarak düşünülüyor. Geçiş hollerinde ise tonozlar kullanılarak yapı estetiği bir bütün olarak tasarlanacak. Projede engelliler için bütün engellerin kaldırıldığı ve tamamen engelsiz bir yaşam hedefleniliyor.


Projede en alt katta bulunan Belediye Kadın Konuk Evi’nde uzak mahallelerden gelen kadınların dinlenme, çocuklarını uyutma, televizyon izleme ve gün içindeki ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilecekleri bir alan oluşturulacak. Üst katta ise yine kadınların...