19 / 04 / 2024

kadınlar ne kadar ev aldı

kadınlar ne kadar ev aldı

Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl 1 milyon 348 bin 729 konut satış sonucu el değiştirdi. Satılan konutların çoğunu kadınlar aldı...

Kadınlar 2019’da tapu rekoru kırdı!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Taş, "Geçen yıl Türkiye genelinde satılan 1 milyon 348 bin 729 konutun yaklaşık 420 bini kadınlar tarafından satın alındı. TÜİK verilerine göre konut alımında kadınların payı yüzde 31’i aşarak, bugüne kadarki en yüksek seviyeye yükseldi" dedi...

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Türkiye'nin en zengin onuncu ismi Filiz Şahenk'in serveti ne kadar? Filiz Şahenk Nereli?, Kaç yaşında? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işkadını Filiz Şahenk, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin onuncu kişisi olarak belirlendi. Peki, Filiz Gıda'nın kurucusu  olan Filiz Şahenk kimdir, serveti ne kadar? 

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Devlet, eşi ölen kadınlara destek ödemesi yapıyor mu? Eşi vefat eden kadınlara ne kadar para yardımı veriliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi ölen eden kadınlara destek ödemesi yapıyor. Peki, Eşi vefat eden kadınlara ne kadar para yardımı veriliyor? İşte detaylar...

Depremzede öğrencilere burs desteği! Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı. Peki, Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

14 ayar kelepçe altın bilezik ne kadar? Altın kelepçe bilezik kaç TL? 9 Mart 2023 Altınçizgi fiyat listesi

Altın Kelepçe bilezikler düğünlerin geleneksel takısı haline geldi. Hemen hemen her geline takıla bu altın kelepçe bilezikler binlerce kadının hayalini süslüyor. 14 ayar kelepçe altın bilezik ne kadar? Altınçizgi 9 Mart 2023 fiyat listesi.

Miss Pırlanta'da yüzde 40'a varan indirim! Kadınlar gününe özel indirim! Miss Pırlanta 6 Mart 2023 fiyat listesi

Miss Pırlanta'da Kadınlar gününe özel yüzde 40'a varan indirim fırsatı başladı. En gözde takıların bir arada bulunduğu Miss Pırlata'da pırlanta yüzük, kolye ve küpe fiyatları ne kadar?  Miss Pırlanta 6 Mart 2023 fiyat listesi.

Kadınlar günü hediyeniz Atasay'dan! Altın küpe, bileklik kaç TL? 6 Mart 2023 Atasay fiyat listesi

Kadınlar gününe özel fırsatlar Atasay'da başladı. Hediye almak isteyenler Atasay fiyat listesini araştırıyor. Kadınlar günü hediyeniz Atasay'dan! Altın küpe, bileklik kaç TL? 6 Mart 2023 Atasay fiyat listesi.

Kadınlar gününe özel bu indirimi sakın kaçırmayın! Pırlantada dev fırsat! Sirius pırlanta 6 Mart 2023 fiyat listesi

Sirius pırlanta Kadınlar gününe özel yüzde 40 indirim kampanyası başlattı. Kadınlar gününe özel bu indirimi sakın kaçırmayın! Sirius pırlanta 6 Mart 2023 fiyat listesi...

Kumtel’den Dünya Kadınlar Gününe özel indirim fırsatı! 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Yıllardır kaliteyi uygun fiyatla buluşturan Kumtel, Dünya Kadınlar Gününe özel indirim kampanyası başlattı. Peki, Kumtel HPC-01 Elektrikli Düdüklü Tencerede indirim var mı? Kumtel blender fiyatları ne kadar? İşte Kumtel'in kampanyalı ürün fiyatları...

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya! Pırlantada yüzde 40'a varan indirim! Assos 5 Mart 2023 fiyat listesi

Assos Pırlanta'da 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel kampanya başladı. Seçili pırlanta takılar yüzde 40'a varan indirimle satılıyor. Assos Pırlanta 5 Mart 2023 fiyat listesi.

kadınlar ne kadar ev aldı Haberi

kadınlar ne kadar ev aldı

2019'da satılan konutların %57,5'i erkekler, %31,2'si kadınlar, %1,8'i erkek ve kadınlar tarafından ortak olarak alınırken, %9,5'i ise bunların dışında kalan diğer ortaklıklar tarafından satın alındı.

Milliyet'te yer alan habere göre; TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında 1 milyon 348 bin 729 konut satış sonucu el değiştirdi. Satılan konutların üçte birini kadınlar aldı.

Konut alımında kadıların en fazla paya sahip olduğu iller:

-Balıkesir (%40,3)

-Çanakkale (%38,5)

-Burdur (%37,6)

-Edirne (%37,3)

-Muğla (%36,6)

-Denizli (%36)

-Kırklareli (%35,7)

-Aydın (%35,5)

- İzmir (%35,2)

-Tunceli (%36,6)

-Giresun (%36,4)

 -Kilis (%36,3)

Konut alımında erkeklerin en fazla paya sahip olduğu iller:

-Ağrı (%79,7)

-Muş (%77,1)

- Siirt (%76,9)

- Bitlis (%75,6)

- Şırnak (%75,5)

- Bayburt (%75,2)

Konut alımında Erkek ve kadınların ortaklaşa en fazla konut aldığı iller:

-Afyonkarahisar (%4)

-Yalova (%3,8)

-Kırşehir (%3,5)

-Bartın (%3,5)

-Niğde (%3,4)

-Karaman (%2,8) 

-Nevşehir (%2,6)

Kadınlar 2019’da tapu rekoru...