19 / 04 / 2024

Kadir Topbaşa yapılan suçlama

Kadir Topbaşa yapılan suçlama

Günün ilk bombası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'den geldi. İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Topbaş hakkında suç duyurusunda bulundu

AHBAP'a yapılan bağışlarla ilgili önemli detay

Yurtiçi ve yurtdışından yardımseverlerin bağış yaptığı AHBAP derneğine yapılan yardımlarla ilgili önemli bir detayı Vergi Uzmanı Murat Batı dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Merkez Bankası açıkladı: Piyasaya yapılan müdahalede 844 milyon dolar satıldı!

Merkez Bankası tarafından 1 Aralık 2021 tarihinde piyasaya yapılan müdahalede 844 milyon dolar satışı yapıldığı açıklandı.

11 maddede devre mülk müesseselerinde sıkça yapılan hatalar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede devre mülk müesselerinde sıkça yapılan hatalar" yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep OSB'de açılışı yapılan 300 fabrika meclis gündeminde!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrikaya dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cezayir'de 1.5 milyar dolara yapılan Büyük Cami açılışa hazırlanıyor!

Cezayir, Fransız sömürgesi olduğu dönemde katolik rahiplerin başkentte misyonerlik merkezi olarak kullandıkları noktaya 1,5 milyar dolar maliyetle yapılan ülkenin sembolü olmaya aday dünyanın en büyük üçüncü camisinin açılışı için hazırlanıyor. 

TMMOB Kanal İstanbul için yapılan ihaleye iptal davası açtı!

TMMOB ve bağlı odalar tarafından İstanbul projesi güzergahında kalan tarihi iki köprünün taşınması işi için yapılan ihale için yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açıldı...

Kadir Topbaşa yapılan suçlama Haberi

Kadir Topbaşa yapılan suçlama

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, Levent'teki İETT Garajı arazisi ihalesinde, ihale yasasının ilgili maddelerini uygulamadığını iddia ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında İçişleri Bakanlığına iletilmek üzere İstanbul Valiliğine şikayet dilekçesi verdi.

Hüseyin Sağ, dilekçesinde, söz konusu ihaleyi Sama Dubai'nin kazandığının açıklandığı belirtilerek, 2886 sayılı yasanın ilgili maddesine göre, onaylanan ihale kararının alıcıya bildiriminden itibaren 15 günlük süre içerisinde ihaleyi kazanan kuruluşun ihale bedeli ve masrafları yatırmasının gerekli olduğu, bu husus yerine getirilmezse,herhangi bir işleme gerek kalmaksızın ihalenin bozulmasının ve geçici teminatın gelir kaydedilmesinin gerektiği kaydedildi.

Söz konusu kuruluşun bedeli yatırmadığı ve yatıramayacağını...