24 / 04 / 2024

Kahramanmaraş dünya kenti oluyor

Kahramanmaraş dünya kenti oluyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi projesiyle sadece gözleri değil gönülleri de dolduruyor. Başkan Fatih Mehmet Erkoç "Amacım tarihine, kültürüne ve sosyalliğine yakışır ve yaşanabilir Kahramanmaraş oluşturmak" dedi

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Dünya Bankası’nın şaşılacak Türkiye raporu! 456 milyar dolar maliyet…

Kahramanmaraş merkez üstü olan ve 10 ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremin mali zararının 84 milyar dolar civarında olduğu açıklanmıştı. Bunun yanında Dünya Bankası’nın Aralık 2021’de yayımladığı raporda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Antalya dünya kenti yolma yolunda!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel:"2019 yılı Antalya'nın her alanda yükselişini sürdüreceği ve dünya kenti olma noktasında yerini sağlamlaştıracağı bir yıl olacak" dedi. 

Kahramanmaraş yatırımlarıyla dünya kenti olacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi projesiyle sadece gözleri değil gönülleri de dolduruyor. Başkan Fatih Mehmet Erkoç "Amacım tarihine, kültürüne ve sosyalliğine yakışır ve yaşanabilir Kahramanmaraş oluşturmak" dedi

Ürgüp yaşanabilir modern bir dünya kenti haline dönüşecek!

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ilçelerini modern bir dünya kenti haline dönüştürme hedefleri kapsamında önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Ani Antik Kenti 16. dünya mirası olmaya aday!

Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından "dünya mirası'" kabul edilmesi için çalışma başlatıldı. Ani Antik Kenti'nin, kabul edilmesi halinde Türkiye'deki 16'ncı dünya mirası olacak.

Ani Antik Kenti'nin dünya mirası listesine kabul çalışmaları başladı!

Ani Antik Kenti "dünya mirası" olma yolunda - Binlerce yıllık geçmişe sahip Ani Antik Kenti'nin UNESCO tarafından dünya mirası kabul edilmesi için çalışma başlatıldı .

Kahramanmaraş dünya kenti oluyor Haberi

Kahramanmaraş dünya kenti oluyor

Kahramanmaraş'ın bir dünya kenti olması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi olarak 7/24 heyecanla çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Fatih Mehmet Erkoç "Yatırımlarımız ve projelerimizi 'Marka olmuş dünya kenti Kahramanmaraş' hedefiyle yapıyoruz, tüm şehir bu hedefe yönelik olarak planlıyoruz. İl genelinde bu hedefe yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Kadim medeniyetlerinin ruhu olan, özellikli bu şehirde yaşamak, Kahramanmaraşlı olmak bir onurdur" dedi. 


"GÖNLÜMÜZÜ BU ŞEHRE YAYDIK" 

SABAH okurları için arkadaşımız Sırrıberk Arslan'a konuşan Fatih Mehmet Erkoç, göreve geldiği günden bu yana ekibiyle birlikte Kahramanmaraş'ta bir o yana, bir bu yana var güçleriyle koşturduklarını kaydetti. Erkoç, "Şehrin sokaklarıyla, binalarıyla, yaşlılarıyla, gençleriyle, çocuklarıyla, futboluyla, düğünüyle, çiçekleriyle, çöpleriyle, havasıyla, suyuyla, şarkıları, ağıtlarıyla, barajıyla, ağacıyla, yoksuluyla zenginiyle, üstüyle, altıyla, şenliğiyle, kederiyle, toprağıyla, taşıyla, kuşlarıyla, kedileriyle, gecesi, gündüzüyle… Bu şehrin her...