18 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirtti.

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

Ali Öztunç'tan işsizlik maaşı ile ilgili çarpıcı açıklama: İşsizlik maaşı hayal oldu!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan işsizlik maaşıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi: İşsizlik maaşı hayal oldu. İşte son dakika gelişmesi...

İşte 2023 asgari ücret zammı! AK Parti vekili açıkladı!

Milyonlarca çalışan "2023 asgari ücret ne kadar olacak?" şeklindeki soruları merak ederken, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, oran vererek asgari ücret tahminini duyurdu. Çalışma Ekonomisti Tarkan Zengin ise, "Bu rakam psikolojik bir sınır, üzerinde olacağını düşünüyorum" dedi.

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 15 Temmuz sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen şirket ve gayrimenkul sayısıyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans şirketlerinin akıbeti TBMM'de!

Tasfiye edilen ve faaliyetine devam eden faizsiz finans sistemiyle çalışan şirketler TBMM gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi'nin konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesinin yürüttüğü konut projesinin hak sahiplerine teslimi meclis gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Ali Öztunç'tan Marmaris Kumlubük imar açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yaptığı açıklamada Marmaris Kumlubük’ün "imara açılarak 3 milyar TL'lik rant yaratıldığını" iddia etti...

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ihale şartları değişti mi?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ulaştırma Bakanlığı ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun ihalesini alan ortak girişimin imzaladığı sözleşmedeki şartların değiştirildiğini söylemişti. Peki ihalenin şartları ne oldu? İşte detaylar...

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal Haberi

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin Ovasına taşıyacak olan kanalların yapımı amacıyla düzenlenen ihalenin sonuçlanmak üzere olduğunu belirterek, 244 milyon liralık devasa bir yatırımın daha önümüzdeki günlerde inşaata başlayacağını söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ünal, 2013 yılı sonu itibarı ile su tutmaya başlayan Adatepe Barajı’nın suyunu Elbistan ve Afşin’deki kurak topraklara ulaştıracak olan sulama kanalının yapımı için, 23 Haziran tarihinde 1. Kısım Sulama İhalesi yapıldığını, bu günlerde sözleşmesinin onaylanmak üzere olduğunu dile getirdi.

Yıllardan beri bölge çiftçisinin büyük bir özlemle beklediği yatırımın hayata geçtiğini belirten Ünal, birkaç yıl içerisinde çiftçinin tarlasını cazibe ile sulayabileceğini söyledi.

Adatepe Barajı’nın 1. Kısım Sulama İhalesi’nin 244 milyon 558 bin TL bedelinde büyük yatırım olduğunu, en...