25 / 04 / 2024

Kalamış imar planı

Kalamış imar planı

1943 yılında İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından tarafından hazırlanan projeye göre, Fenerbahçe-Kalamış civarı imar planı icabınca, Fenerbahçe ile Kalamış arasında 20 metrelik bir sahil yolu açılacakmış.

1937 yılında Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlanmış!

1937 yılında Prost, Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlamış. Kalamış ve Fenerbahçe arasında 9.5 metre genişliğinde bir yol açılacakmış. Yolun iki tarafında inşa edilecek binalar, yolun 50 metre gerisinde olacakmış.

Aykurt Nuhoğlu: ‘Kalamış betonlaşıyor’

Kadıköy Belediye Başkanı, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmasına izin veren Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun yeni imar planına itiraz ederek, planın çevreye olan olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Kalamış Yat Limanı'nın imar planı değişikliği onaylandı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanına ilişkin koruma amaçlı imar planı değişiklikleri onaylandı.

Kalamış sahili imar planı için 73 bin imza toplandı!

Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe-Kalamış sahili imar planına yaptığı itiraz reddedildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Danıştay’a açılan dava devam ediyor. Change. org’da ise “Kalamış imara açılmasın” kampanyasına 73 bin destek geldi.

ÖYK Kalamış Limanı'nın imar planına itirazları reddetti!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na yönelik onaylanan imar planına yapılan itirazları reddetti. ÖYK; İzmir Kruvaziyer Limanı alanına yönelik kullanım kararlarını getiren imar planı değişikliklerini onaylandı.

Kalamış Yat Limanı İmar Planı itirazları reddedildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde bulunan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planına yönelik itirazları reddetti.

1937 yılında Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlanmış!

1937 yılında Prost, Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlamış. Kalamış ve Fenerbahçe arasında 9.5 metre genişliğinde bir yol açılacakmış. Yolun iki tarafında inşa edilecek binalar, yolun 50 metre gerisinde olacakmış.

Aykurt Nuhoğlu Kalamış Yat Limanı'nın imar planına itiraz etti!

Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına izin veren Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 17 Mart 2015'de onaylanan yeni imar planına yasal itirazda bulundu.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yeni imar planına yasal itiraz!

Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmasına izin veren yeni imar planına yasal itirazda bulundu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ''Kadıköy ile ilgili kararlara Kadıköylüler karar vermelidir'' dedi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planı 27 Nisan'da askıdan inecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı 27 Mart'ta askıya çıkarıldı. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı planı 27 Nisan'da askıdan inecek...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı askıya çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 17 Mart 2015 tarihinde onayladığı Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı Alanı için hazırlanan 1/5000 ölçekli imar planı bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Kalamış Yat Limanı imar planı değişikliğinden sonra ne olacak?

Koç Holding'in ortaklığı Tek-Art, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Kalamış Yat Limanı için devir hakkı sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Yeni imar planının onaylanması sonrası, ÖİB'in yeniden Koç Holding'e davet göndermesi bekleniyor.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Kalamış imar planı Haberi

Kalamış imar planı



İmar planı


Fenerbahçe - Kalamış arasında sahilde 20 metrelik bir cadde açılacak


    Umumi Meclis tarafından kabul ve Nafıa Vekaleti tarafından tasdik edilen Fenerbahçe, Kalamış havalisi nazım planına göre deniz kenarında yirmi metre genişliğinde ve ağaçlı olarak bir yol açılacaktır. Bu yola ait tafsilat planı Belediye İmar Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. 

    İstanbul'un beş yüzüncü yıldönümü münasebetiyle şehrin İstanbul ve Beyoğlu taraflarında yapılacak imar hareketlerinden başka İstanbul'un fethine tekaddüm eden zamanlarda ve daha Orhan Gazi devrinde Türk akıncılarının Kadıköy sahillerine kadar geldikleri göz önüne alınarak Anadolu Yakası bu sahil yolunun da o zaman kadar açılması düşünülmektedir. Tafsilat planının...