25 / 04 / 2024

kalamış limanı özelleştirme

kalamış limanı özelleştirme

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Kalamış Yat Limanı'nı kaleme aldı.

Fenerbehçe ve Kalamış yat limanları özelleştiriliyor!

Fenerbehçe ve Kalamış yat limanları birleştirilip alanı büyütülerek özelleştiriliyor...

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor!

Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor. Özelleştirme için teklifler 15 Şubat 2018 tarihine kadar verilebilecek..

Kalamış Marina'da özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) limanlar ile birlikte Kalamış Marina’nın da ihale sürecine başlıyor.

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

İzmir Alsancak Limanı özelleştirme sürecinde son durum ne?

Özelleştirme süreci bitince Avrupa’nın ilk 10, dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olan İzmir Alsancak Limanı'nda son durum ne? İşte Habertürk Gazetesi'ndeki o yazı şöyle:

İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti!

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için EKOL, CE-KA, ÇELİKLER, ETİBAKIR A.Ş. ve ELON firmaları şartname aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti. İhaleye, üç firma teklifte bulundu.

kalamış limanı özelleştirme Haberi

kalamış limanı özelleştirme

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk'ün yazısı şu şekilde; Kadıköy Belediyesi’nin yoğunluk artışı ve siluet tartışması nedeniyle açtığı yeni davalar nedeniyle Özelleştirme İdaresi’nin satışa çıkardığı en değerli varlıklardan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi geri çekildi. Yeterli talip çıkmadığı için ertelenen özelleştirme süreci davaların çözümlenmesini bekleyecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı başta şeker fabrikaları olmak üzere son dönemlerde birçok alanda faaliyette. Kalamış Fenerbahçe Yat Limanı da uzun süredir vitrinde duran varlıklar arasında. Koç Grubu’nun şirketi Setur’un 1998’de işletmeye başladığı Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, 2011’den beri özelleştirme kapsamında. 2014’te yapılan ilk ihalede Koç Grubu 664 milyon dolar teklif vermişti.

ÖNCEKİ GÜN SÜRE DOLDU

İhaleye girilen proje ise tamamen değişmiş, limanın doldurularak büyütülmesine karar verilmişti. 
Bilindiği gibi Kadıköy Belediyesi ise o tarihte bu projeye karşı çıkmıştı. Belediyeye göre...