28 / 03 / 2024

Kalehöyük Arkeopark

Kalehöyük Arkeopark

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Kalehöyük'te koruma amaçlı imar planı talebi!

AK PARTİ Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, Kaman Kalehöyük ile Müze arasında kalan alanda koruma amaçlı imar planı yapılması konusunda destek istedi.

Bursa Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi açıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açıkhava Müzesi’, 11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun 93. yıldönümünde görkemli bir törenle halkın ziyaretine açıldı.

Kalehöyük Arkeopark Projesi'nin temeli atıldı!

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Arkeopark Projesi Kırşehir’de hayata geçiyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan Arkeopark Projesi için Kalehöyük’de temel atma töreni düzenlendi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bölgenin kültürel anlamda cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi.

Kalehöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor!

Kırsehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Kazı Alanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Kırşehir Valisi Çakacak kazı çalışmalarının,Kırşehir'in geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Kaman Kalehöyük'teki kazı çalışmalarında seramik parçaları çıktı!

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura: ''Kaman Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları'' dedi.

Kırşehir Kaman Kalehöyük Müzesi'ni EMYA jürisi gezdi!

2012 Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 'ne aday  gösterilen Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, EMYA jürisi tarafından ziyaret edildi

Kalehöyük Müzesi, Avrupa'da Yılın Müzesi olmaya aday!

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, "Avrupada Yılın Müzesi 2012" yarışmasında, Avrupa müzeleriyle yarışacak. Kalehöyük Arkeoloji Müzesi geçen yıl "En İyi Yeşil Müze" ödülü almıştı

Germencia Antik Kenti, dünyanın en büyük antikparkı olacak!

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, milattan sonra 300-400 yıllarına ait olan Germencia Antik Kentinde kazı ve kamulaştırma çalışmalarının ardından dünyanın en büyük arkeoparkını kuracaklarını açıkladı

Kalehöyük Müzesi, Avrupa'da yılın müzesi olmaya aday!

Japon Dışişleri Bakanlığı desteğiyle kurulan Kalehöyük Arkeoloji  Müzesi, Avrupa Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Sanat çalışmaları ile Chicago  Kütüphanesi tarafından 'En İyi Yeşil Tasarım' ödülünü kazandı

Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, en iyi yeşil müze ödülünü aldı!

Kırşehir"in Kaman ilçesinde, Japon Hükümeti tarafından yaptırılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi"nin ABD"de 'En iyi yeşil müze' (Green Good Design) ödülünü aldığı bildirildi

Büyükçekmece Belediyesi'nden satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 6 adet ofisi satışa çıkardı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu ve Meram ilçelerinde 2 adet arsa satacak

Kalehöyük Arkeopark Haberi

Kalehöyük Arkeopark

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.


Törende konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kalehöyük ile çevresinde arkeolojik ve kültürel değerlerin korunarak yaşatılması için proje hazırladıklarını belirtti. 


Bahçeci, bu alanının Kırşehirliler tarafından kullanımının sağlanması, kazı eviyle arkeolojik çalışmalarda çıkarılan parçaların sergilenmesi, kentin tarihi değerlerinin daha iyi tanıtılması ve şehrin ticaretine katkı sağlaması için çalışma başlattıklarını söyledi. 


Kızılırmak Lisesi ve Aleaddin Kale Camisi’nin bulunduğu ve arkeolojik kazı alanın yer aldığı 25 bin 500 metrekarelik alanda peyzaj düzenlemesi yapacaklarını bildiren Bahçeci, şunları söyledi: 


"Kazılarımız devam edecek ve kazı atölyelerinden oluşan bir kazı evi, kazının yapıldığı alana bir korugan, sergi salonu, müze alanı, piknik alanı, tematik parklar, çocuk eğitim alanları, seyir mekanları da bulunacaktır. 500 günde...