25 / 04 / 2024

Kamp Armen için Başbakan devrede

Kamp Armen için Başbakan devrede

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin satın alınması ya da kamulaştırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüsündeki inşaata tepki!

İstanbul'da Şişli'de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü yıkılarak yerine konut inşaatı yapılmasına tepki gösteren Şişli halkı, arazinin konut inşaatı yerine deprem toplama alanı için kullanılmasını istediklerini dile getirdi. 

Kıbrıs Kocareis Kamp Alanı'ndaki yıkım için ara emir!

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Kocareis Kamp Alanı'nda yıkım yapmaması için ara emir kararı aldı.

Koronavirüsten korunmak için kamyonu eve dönüştürdü!

Gümüşhane'nin Karamustafa köyünde oturan TIR şoförü Volkan Sarı, 5 yıl önce kamp yapabilmek ve doğayla baş başa kalabilmek için bir kamyonun kasasını eve dönüştürdü. Şimdi de koronavirüsten korunmak için ailesiyle birlikte kamyonda yaşıyor...

Hindistan'da müslümanlar için toplama kampı inşa ediliyor!

Hindistan'ın Assam eyaletinde vatandaşlıktan çıkarmayı planladığı 1,9 milyon Müslüman için 10 toplama kampı inşa ediliyor.

Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Dev sağlık kampüsü tamamlandığında 400 bin metrekare alanda ihtiyaç halinde 3 bin yatak kapasiteli olacak.

Bursa Orhangazi'de kamp alanı için arsa tahsisi ertelendi!

Bursa Orhangazi Belediyesi’nin Haziran ayı Belediye Meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda Kamp Alanı için Dutluca Altında Orhangazi TSO’ya tahsis edilecek arsanın tahsisi ertelendi.

İzmir Özdere Gençlik Kampı'nın inşaatı başladı!

Menderes'in Özdere bölgesinde inşaatına başlanan Gençlik Kampı’yla önemli bir ihtiyaç daha karşılanacak. Futbol, voleybol, basketbol ve tenis sahaları ile konaklamak için 55 konteyner binanın hayata geçirileceği 40 dönümlük tesis, kültür-sanat etkinlikleri  için de ideal bir merkez olacak.

Çuhadaroğlu'ndan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü için 20 milyon TL'lik imza!

Çuhadaroğlu Alüminyum ile Ankara'da yerleşik olan GAMA Türkerler Kocaeli Adi Ortaklığı arasında Kamu Özel İşbirliği Modeli ile ihale edilen Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün Yapım İşleri Projesi kapsamında 20 milyon 21 bin 245 TL'lik sözleşme imzalandı...

Ege Üniversitesi için Yerleşke Master Planı hazırlanıyor!

Ege Üniversitesi için, "Yerleşke Master Planı" hazırlanmaya başlandı. Ege Üniversitesi Kampüs Master Planı ile ilgili üniversiteden açıklama yapıldı. 

Gölbaşı Eğitim Kampüsü için imzalar atıldı!

Ankara Gölbaşı'nda hayata geçirilecek olan Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü için imzalar atıldı.

Rize Güneysu'da RTE Üniversitesi kampüsü için acele kamulaştırma!

Rize'de Güneysu İlçesi'nde bulunan bazı gayrimenkuller Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüs bütünlüğü için acele kamulaştırılıyor..

Kamp Armen için Başbakan devrede Haberi

Kamp Armen için Başbakan devrede

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi. Arazinin bedelinin sahibine ödenmesi ve kamulaştırılması seçeneklerinin de gündemde olduğu ifade edildi.


Edinilen bilgilere göre Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı Markar Esayan’ın görüştüğü Davutoğlu, yıkımın durdurulması ve sorunun çözümü için devreye girdi.



“Sorunu çözün” talimatını verdi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşen Davutoğlu’nun sorunun çözümü talimatı verdiği bildirildi. Topbaş’ın da çözümle ilgili seçenekleri değerlendirdiği belirtildi. Arazinin sahipleriyle temasa geçilerek anlaşma yolunun aranacağı ifade edilirken, bedelin ödenmesiyle arazinin alınabileceği, o da olmazsa kamulaştırma yoluna da gidilebileceği de ifade ediliyor. Tuzla Belediyesi’nin de yıkım ruhsatını iptal etmesi...