19 / 04 / 2024

kamu binaları satışı

kamu binaları satışı

TBMM’de Kasım ayı sonu kabul edilen Torba Kanun ile lojmanların satışı onaylandı. Lojmanların satışı öncelik oturanlara verilmek suretiyle satılmaları mümkün hale getirildi. 

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Milli Emlak İstanbul'da 550 bin liraya kamu konutu hissesi satıyor! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül 2022 ihale ilanlarını yayımlamayı sürdürüyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak İstanbul'da kamu konutu satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak o ilde kamu konutu satıyor! Fiyatını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Amasya Merkez'de kamu konutu satıyor.

Milli Emlak o ilde 215 bin liraya kamu konutu satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Çorlu ilçesi Muhittin Mahallesi'nde bulunan kamu konutu için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Milli Emlak o ilde kamu konutu hissesi satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Van ili, İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi'ndeki kamu konutunu satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 09:20'de yapılacak.

Milli Emlak taksitle kamu konutu satıyor! Emlak vergisinden muaf konut almak isteyenler dikkat!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü, Ankara Keçiören'de kamu konutu satıyor. İşte ihale detayları...

2 bin 500 kamu konutu satışa çıkıyor!

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler bu yıl içinde de 2 bin 500 kamu konutunun satılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Ankara'daki 92 kamu konutu satışa çıktı!

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ili Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde yer alan 92 kamu konutunu satıyor.  

İzmir'deki 82 kamu konutu satışa çıktı!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir'de yer alan 82 adet kamu konutunu satıyor.

Edirne Milli Emlak'tan satılık 114 kamu konutu!

Edirne Milli Emlak Müdürlüğü, Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan 114 adet kamu konutunu satıyor...

kamu binaları satışı Haberi

kamu binaları satışı

Milliyet Gazetesi'nden Şebnem Hoşgör'ün haberine göre;  Maliye Bakanlığı lojmanların satış işlemi için harekete geçti. Buna göre savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeler, fonlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç özel kanunla kurulmuş diğer kamu idareleri, KİT’ler ve ortaklıkları ile müesselerinin mülkiyet ya da tasarrufunda bulunan kamu konutları için Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Otomasyon Sistemi’nde, “kamu konutları” modülü hazırlatılacka. 

Kamu Konutları modülünün hazırlanmasının ardından, her kamu konutu için  bağımsız ekspertsiz şirketlerine rayiç bedeller tespit ettirilerek, bakanlığa sunulacak. Kabul edilen yasal düzenleme uyarınca, kamu konutları Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleyle satılacak.


Peşinde yüzde 10 indirim
İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti...