28 / 03 / 2024

kamu binaları tasarımı

kamu binaları tasarımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları için yeni yapılacak veya yaptırılacak kamu idari hizmet binalarının standartları açıklandı.  

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

ÇEDBİK Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım Eğtim 11 Kasım'da! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) önderliğinde hazırlanan Binalarda Ekolojik ve Sürdürülebilir Tasarım (B.E.S.T) eğitimleri devam ediyor. ÇEDBİK B.E.S.T eğitimi 11 Kasım'da. 

Son 10 yılda yıkılan kamu binalarıyla ilgili 10 soru!

İstanbul ilçelerinde son 10 yılda kamu binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve daha önce yıkılan binaların yeniden yapım maliyetleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kamu binalarının yapımı için 11.2 milyar lira ödendi!

Kamu hizmet binaları için yapılan harcamalar hızla devam ediyor. 11 aylık dönemde hizmet binaları yapımına ilişkin harcamalar 11.2 milyar lirayı buldu.

Kamu binalarına Bakanlık standartı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kamu Binaları Standartları Rehberi, Bakanlığın resmi sitesinde yayınlanacak. Genelgede, kamu hizmet binalarının yapımına ilişkin sınırlar bulunuyor.

Ankara'daki kiralık kamu binaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara'daki kiralık kamu binalar hakkında soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Yaşlanan kamu binalarına TOKİ eli!

2019 yılına kadar 250 bin yeni konut planlayan TOKİ, kullanım ömrü bitmiş kamu binalarını yenileyecek.

Antalya Şarampol Caddesi’nde kentsel tasarım çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Efsane Geri Dönüyor’ sloganıyla tanıttığı Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında binaların boyanmasına başlandı.

Enerji Verimli Bina Tasarım Yarışması düzenleniyor!

Son zamanlarda enerji verimliliğini artıracak olan yeşil binalar üzerine çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de “Enerji Verimli Bina Tasarım” yarışması düzenliyor. Yarışmayı kazanacak olan birinci takım ise ödül olarak yurt dışında eğitim görmeye hak kazanacak.

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi!

Olası Marmara depreminde okul, hastane ve afet yardımıyla koordinasyonunu sağlayacak can damarı kamu binaları, İSMEP projesiyle depreme dayanıklı hale getirildi. 10 yılda 3 milyar TL yatırımla 3 milyon kişi kurtarıldı. Bin 257 bina yeniden inşa edilerek hizmete kazandırıldı.

Trabzon Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi onaylandı!

Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık binaları ile yaşam alanlarını da kapsayan Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi meclisten geçti. Kentsel tasarıma Çimenli mahallesindeki parselin satışa çıkarılmasıyla kaynak sağlandı.

Bursa'da kamu binaları kentsel dönüşüm bekliyor!

Bursa ve ilçelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, özellikle kent merkezinde bulunan depreme dayanıksız kamu binalarının göz ardı edilmesi tedirginliği artırıyor.

kamu binaları tasarımı Haberi

kamu binaları tasarımı

Çalışmayla daha enerji etkin kamu binaları elde edilmesi  planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Binaları Standartları Rehberi” bakanlığın internet sitesinde yer aldı. 

Düzenleme ile birlikte, bina maliyetlerinin düşürülmesi, binalarda enerji verimliliği kriterlerine uygunluk şartı aranması ve cari giderlerin asgari  düzeyde tutulması, böylece fonksiyonu gereği ihtiyaçlarını rasyonel maliyetle karşılayan, gerek yapımı, gerekse işletme esnasında tasarruf sağlayan yapılaşma amaçlanıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ayrıca arsaya özel, maliyetsiz, güneş, rüzgar ve benzeri iklimsel özelliklerin azami ölçüde dikkate alındığı tasarım stratejileri kullanılarak  yapılan mimari projelerle daha enerji etkin kamu binaları elde edilmesi hedefleniyor. 

Mümkünse modüler

Rehberde, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatlarınca yeni yapılacak veya yaptırılacak kamu idari hizmet binalarında dikkate alınması gereken genel ilke,...