26 / 04 / 2024

kamu binalarına mescit

kamu binalarına mescit

Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, kamu kuruluşlarında mescit açılması hakkında yorumlarını yazdı. İşte o yazı!

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişi alınacak! KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları aman kaçırmayın!

Eylül ayı ile beraber pek çok kişi tarafından merakla beklenen personel alımları da hızlandı. Paylaşılan detaylara göre, kamu kurumlarına tam 31 bin 378 kişinin alınacağı belirtildi. KPSS’li ve KPSS’siz başvuruları sakın kaçırmayın...

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacak! 2023 kamu personeli alımları tek tek açıklandı! Başvuruları kaçırmayın!

Kamu kurumlarına 10 bin 871 personel alınacağı açıklandı. Peş peşe yayımlanan ilanlarda alımlarla ilgil detaylar belli oldu. Peki hangi kamu kurumları personel alacak?

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Fedai Çakmaklı'dan parti binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

İYİ Parti Şanlıurfa il başkanı Fedai Çakmaklı, AKP il ve ilçe binalarına ilişkin dikkat çeken bir iddia açıkladı.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Aydın'daki kamu binalarının kira tutarları mecliste!

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlet 2020'de hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödedi!

Devlet bakanlık binalarının birçoğuna kira ödüyor. Geçen yıl, hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödeyen devlet, toplamda 1.5 milyar TL kira ödemesi yaptı.

kamu binalarına mescit Haberi

kamu binalarına mescit

Normalleşiyoruz


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetimi Hakkında kanun taslağına bir madde koydu. 


Yeni düzenlemeye göre, sinema, opera, tiyatro, müze, kütüphane gibi kültürel binalarda, hastanelerde, eğitim kuruluşlarında, yurtlarda, hava limanlarında vs... Kreş, ibadet yeri ve oyun alanı yapılacak. 


Konu medyaya, "Opera ve tiyatrolara mescit" diye yansıdı. Mescit dediğiniz, sadece namaz kılınacak bir odadan ibaret. Böyle bir ihtiyaç varsa, bunun da karşılanması doğal. Ama Türkiye'de, modernleşme ile dindarlık hep birbiriyle çatışan unsurlar olarak görüldüğü için, bir şaşkınlık doğdu ve tabii ki, tepkiler birbirini takip etti. 


Hayatlarımız kesişecekse, herkes birbirinin anlayışına saygı gösterecek. Özellikle 28 Şubat sürecinde okulun bir odasında namaz kılan öğrenciler, laiklik karşıtı eylemlere örnek diye gazete manşetlerinden teşhir edilirdi. Sanki ibadet laikliğe aykırı bir tavırmış gibi! 


Çok uzağa gitmeyelim, Sabah gazetesinde 2 sene...