29 / 03 / 2024

kamu iktisadi teşebbüsleri listesi

kamu iktisadi teşebbüsleri listesi

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 24 milyar 316 milyon 672 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek...

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Oyak Çimento ve Çimbeton’un da yer aldığı bazı teşebbüslere yönelik soruşturma açtı.

KİT'ler geçen seneye oranla yatırımlarını yüzde 179 yükseltti

Kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yıl sonu itibarı ile yatırımlarını bir önceki seneye göre yüzde 179 yükselterek 109 milyar 300 milyon liraya çıkarttı. İşte ayrıntılar...

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Kamu bankalarında konut kredisi faizleri arka arkaya değişti! İşte konut kredisi ödeme tablosu...

Son dönemlerde, Türkiye'de vatandaşların kredi taleplerinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Peki, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarının güncel konut kredisi maliyetlerinde son durum ne? İşte detaylar... 

Rekabet Kurumu’ndan çimentoda fırsatçılık yapanlara büyük darbe!

Deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin soruşturmalarına devam eden Rekabet Kurumu, toplam 19 teşebbüse daha soruşturma başlattı. Fırsatçılara göz açtırmayan Rekabet Kurulu, fırsatçılara büyük ceza yağdırdı.

Yasamada yeni dönem başladı: Erdoğan, yeni anayasaya çağırdı

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü binasının önünde yaşanan bombalı saldırı teşebbüsünün ardından TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılına başlaması, artırılan güvenlik tedbirleriyle sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yasama yılı çağrısı yaptı. 

Gübre firmalarına para cezası talebi! Hangi firmalara ne kadar ceza kesilecek?

Rekabet Kurulu soruşturma heyeti, gübre sektöründeki fiyat artışları sebebiyle sürdürülen soruşturmada 6 teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanması talebini iletti. Peki hangi firmalara ceza kesilecek? İşte ayrıntılar...

İŞKUR binlerce kişiye iş olanağı sunuyor! KPSS’siz kamu personeli olma fırsatı sizi bekliyor! İşte detaylar!

İŞKUR binlerce kişiye iş olanağı sağlıyor. Kamu kurumlarıyla belediyelerde çalışma imkanı ayağınıza geldi. İşte detaylar!

Darphane 85 işçi alımını duyurdu! Kamu personeli olmak isteyenlerin beklediği fırsat! İşte detaylar!

Darphane 85 işçi alımı yapacağını açıkladı. Kamu personeli olmak isteyenlerin beklediği gün geldi. İşte detaylar!

Marketlere rekor ceza! Rekabet Kurulu'ndan 'kartel' vurgusu!

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, fahiş fiyat artışı nedeniyle 13 teşebbüse 878 milyon TL idari para cezası uygulanan soruşturmada, 'topla-dağıt karteli' dedikleri tipte kartel yapılanmasıyla karşılaştıklarını söyledi.

Kamu personeli alım ilanları duyuruldu! 3 Bakanlık personel alacak! Hemen bakın! İşte başvuru detayları...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı çeşitli unvan ve kadrolara personel alımı yapacağını açıkladı. İşte kamu personeli alımı ile ilgili o detaylar...

Kamu personeli olmak artık çok kolay! KPSS şartı olmaksızın 18 yaşını dolduranlar hemen başvurabilir! İşte detaylar!

Kamu personeli olmak pek çok kişinin hayalidir. İŞKUR üzerinden açılan her yeni ilan merakla takip edilmektedir. İşte 54 ilde KPSS şartı olmadan yapılan işçi alımına dair detaylar!

Kamu kurumunda işe girmek isteyenler elini çabuk tutsun! Bu fırsatı kaçırmayın! İşte detaylar!

Kamu kurumlarında personel olmak isteyenler sürekli İŞKUR’u takip ediyorlar. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü iş alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar!

kamu iktisadi teşebbüsleri listesi Haberi

kamu iktisadi teşebbüsleri listesi

Kamu İktisadi Teşebbüsleri, bu yıl 24 milyar 316 milyon 672 bin liralık yatırım yapacak. TCDD, 8 milyar 452 milyon 258 bin lirayla önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en fazla yatırım yapan KİT'ler arasında ilk sırada yer alacak.
AA muhabirinin, 2020 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, geçen yıl 13 milyar 765 milyon 642 bin lira olan yatırım ödeneği, bu yıl 24 milyar 316 milyon 672 bin lira olarak öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCDD, 8 milyar 452 milyon 258 bin liralık ödenekle önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en fazla yatırım yapacak KİT'ler arasında ilk sırada yer aldı. TCDD'yi 5 milyar lirayla Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ve 4 milyar lirayla Türkiye Elektrik...