26 / 04 / 2024

Kamu konutları 2020 bedelleri

Kamu konutları 2020 bedelleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’li Ömer Fethi Gürer’in sorusu üzerine ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249 bin 514 adet lojmanın bulunduğunu söyledi.

Lojman kiralarına yüzde 14 zam!

Kamu konutları olarakta bilinen lojman kira bedeli, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi oranları dikkate alınıp yüzde 14 oranında artırıldı.

Kamu konutları 2020 kira hesaplama!

2020 yılında uygulanacak lojmanlarda oturan kiracılara uygulanacak kira zamları belirlendi. Peki, 2020 lojman zammı nasıl hesaplanır? İşte kamu konutları 2020 kira hesaplama...

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Ankara'da 25 lojman ve 1 dükkan satılıyor! 110 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara'da Hazine'ye ait 25 adet kamu konutu ve 1 adet dükkan satışa sunuldu. Peki satışa sunulan kamu konutlarının ve dükkanın fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

2020'de kamu bankaları hazine garantisiyle 1 milyar 678 milyon dolar finansman sağladı!

Kamu kurumları ve özel kuruluşlar 2020 yılında 2 milyar 225 milyon dolarlık Hazine garantili kredi finansmanı aldıu. Bu finansmanın 4'te 3'ünü kamu bankaları tarafından alındı. 

Lojmanda oturma süresi!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşamak için başvuruda bulunabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabiliyor? Kaç yıl lojmanlarda oturulabiliyor? İşte lojmanda oturma süresi...

Lojmanda oturma şartları!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşayabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabilir? İşte lojmanda oturma şartları...

Kamu konutları tahsis talep beyannamesi 2021!

Devlete bağlı bir kurum müdürlüğüne bağlı kamu çalışanları, devletin kamu konutları için kurumlara bir dilekçe ile başvuru yapılabiliyor. İşte kamu konutları tahsis talep beyannamesi 2021...

Avrupa Konutları 2020'nin en itibarlısı seçildi!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları projesi, Marketing Türkiye tarafından yapılan araştırmada Türkiye'nin en itibarlı markası seçildi.

Sultan Makamı Konutları 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu!

Peker GYO'nun Sultan Makamı Konutları ile ilgili olarak hazırlattığı 2020 yıl sonu "Gayrimenkul Değerleme Raporu" yayınlandı. 

Lojman talep dilekçesi 2021!

Kamu konutlarında oturan kimselerin 2020 yılında ödeyeceği kira bedeli açıklandı. Peki, 2021 kamu konutları kira zammı ne kadar? Lojman talep dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte lojman talep dilekçesi 2021...

Kamu konutları 2020 bedelleri Haberi

Kamu konutları 2020 bedelleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP’li Ömer Fethi Gürer’in sorusu üzerine ülke genelinde kamu idareleri tarafından kullanılan toplam 249.514 adet lojmanın bulunduğunu sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırıldığında lojmanlarda arttığını kaydeden CHP’li Gürer, “Kamu özelleştirme ile daraltılırken lojman artışı dikkat çekicidir” dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle Türkiye’de bulunan lojmanları Meclis gündemine taşıdı.

Gürer, Oktay’a “Ülke genelinde kamuya ait lojman sayısı ne kadardır? Kamuya ait olan boş lojman ve son on yılda yapılan lojman sayısı ne kadardır? Ülkemizde yıkılan lojman sayısı ve bu lojmanların bakanlıklara göre dağılımı nedir? Ülkemizdeki kamuya ait lojmanların kira bedelleriyle ilgili yapılan düzenlemeler sonrasında lojman kullanımında azalma olmuş mudur?” sorularını sordu.

249 bin 514 bin lojman kullanımda

Soru...