23 / 04 / 2024

kamu lojmanları satışı 2018

kamu lojmanları satışı 2018

TBMM'de kabul edilen kanunla kamu konutlarının satışına yönelik düzenlemeler gerçekleştirildi. Yapılan yenilikler ile ilk olarak 6 bin kamu konutu Kasım ayına kadar satışa sunulacak. 

Lojmanların satış bedelini bağımsız şirketler belirleyecek!

TBMM’de Kasım ayı sonu kabul edilen Torba Kanun ile lojmanların satışı onaylandı. Lojmanların satışı öncelik oturanlara verilmek suretiyle satılmaları mümkün hale getirildi. 

Milli Emlak'tan satılık kamu konutları!

Milli Emlak tarafından kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, kamu konutlarının hangi koşullarda satılacağı da belirlendi.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

3 ilde 29 adet arsa, arazi ve lojman satılıyor! Gayrimenkul alacaklar dikkat! 

Kırklareli, İzmir ve Giresun'da yer alan arsa, arazi ve lojmanlar satılıyor. Peki 3 ildeki gayrimenkullerin satış ihaleleri ne zaman yapılacak? Arsa ve konutların fiyatları ne kadar? 

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Milli Emlak İstanbul'da 550 bin liraya kamu konutu hissesi satıyor! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül 2022 ihale ilanlarını yayımlamayı sürdürüyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak İstanbul'da kamu konutu satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak o ilde kamu konutu satıyor! Fiyatını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Amasya Merkez'de kamu konutu satıyor.

Ankara'da satılık kamu konutu hissesi! İhalesi 1 Eylül'de!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılay Mahallesi'nde yer alan kamu konutu hissesini satışa çıkardı.

Milli Emlak o ilde 215 bin liraya kamu konutu satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili, Çorlu ilçesi Muhittin Mahallesi'nde bulunan kamu konutu için satış ihalesi gerçekleştiriyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 12 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Milli Emlak o ilde kamu konutu hissesi satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Van ili, İpekyolu ilçesi, Bahçıvan Mahallesi'nde yer alan kamu konutunun hissesini satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 gayrimenkul satıyor! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından, İstanbul ili, Fatih ve Kağıthane ilçesinde konumlanan 3 adet kamu arsası satışa çıkarıldı.

O ilde belediye 5 arsa satıyor! Arsa alacaklar sakın kaçırmayın!

Aydın Kuşadası Belediye Başkanlığı tarafından, Aydın ili, Kuşadası ilçesi, Yayla Mahallesi'nde yer alan 5 adet kamu arsası satışa sunuldu.

Milli Emlak o ilde kamu konutu hissesi satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Van ili, İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi'ndeki kamu konutunu satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi 10 Ağustos 2022 tarihinde saat 09:20'de yapılacak.

kamu lojmanları satışı 2018 Haberi

kamu lojmanları satışı 2018

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen kanunla kamu konutlarının satışına yönelik düzenlemelere yer verildi. Kamu konutlarının satışının hızlandırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıkladığı ‘100 Günlük İcraat Programında’ çalışmaların yapılacağını duyurulmuştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğunda olan kamu konutlarının ekonomiye kazandırılabilmesi adına ilk adım atıldı. Bu kapsamda, ilk olarak satışa konu edilebilecek 50 bin kamu konutunun Kamu Taşınmazları Sistemine (KTS) kaydının yapılması suretiyle envanter çalışması tamamlanmasına ve 5 bin kamu konutu Kasım ayına kadar satışa çıkarılmasına karar verildi. 

Kamu lojmanlarının satışında ihale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi olan oturan tarafından, yüzde 25’i peşin olmak kaydıyla 4 yıla kadar (48 ay vade) kanuni faiziyle taksitli olarak ödenebilecek. Peşin olarak ödenmesi halinde ise yüzde on indirimli olarak satın alınabilecek.

OTURANLARA ÖNCELİK VERİLECEK

Kasım ayına...