25 / 04 / 2024

kamu özel ortaklığındaki projeler

kamu özel ortaklığındaki projeler

Kalkınma Bakanlığı kamu-özel ortaklığıyla yürütülen büyük projelerde uzun vadeli fon sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Bakanlık kamunun yükümlülüklerini iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kamu-özel ortaklığındaki proje tutarı 60 milyarı geçti!

Hazine garantisi sonrası ‘kamu - özel ortaklığı’ proje tutarı iki kattan fazla arttı. Türkiye, Hazine garantisi düzenlemesinin mevzuat altyapısının tamamlandığı 2013’ten sonra kamu-özel ortaklığı rekoru kırdı

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Emekli promosyonunda yarış EYT ile kızışacak! 2023 emekli promosyon hazırlığı başladı!

Özel ve kamu bankaları arasındaki emekli banka promosyonları konusunda yeniden bir yarış mı başlıyor? EYT düzenlemesinin ocak ayında çıkması ile bankalar yeniden rekor promosyon için çalışma başlatacak!

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Şehir hastanelerinin inşaatlarında son durum ne?

13 şehir hastanesinin 2021 kira bedeli ile 10 Erzurum Şehir Hastanesi'nin yaptırılabildiği ortaya koyuldu. Sağlık alanında kamu özel ortaklığıyla inşa edilen 18 projenin maliyeti ise 96 Erzurum Şehir Hastanesi’ne denk oluyor. 

Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerinin kapsamı kanunla belirlenecek!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Özel Bty İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özel Bty İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İmadettin Talga Özel, Mesut Burak Özel, Vefa Özel ve Yunus Emre Özel ortaklığında kuruldu.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi inşaatında görev alan işçilerden mesaj!

Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İş Birliği modeliyle hayata geçirilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yapımında çalışan işçiler, duygusal bir video mesajı yayınladı.

Yeni şehir hastanesi projesinde kamu-özel ortaklığından vazgeçildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, iki ayrı grupta hayata geçirilecek olan şehir hastanelerinde kamu-özel ortaklığı modelinin uygulanmayacağını söyledi.

Kamu-özel iş birliği projeleri daha verimli hale getirilecek!

Kamu-özel iş birliği uygulamalarında etkinliği, verimliliği ve ekonomikliği sağlayacak olan yeni bir çerçeve düzenleme yapılacak.

Kamu inşaatlarındaki kalite çiple takip edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamu inşaatlarında Elektronik Beton İzleme Sistemi zorunlu olacak

kamu özel ortaklığındaki projeler Haberi

kamu özel ortaklığındaki projeler

SON yıllarda tüm büyük projelerin finansmanında kullanılan kamu-özel ortaklığına ilişkin olarak Kalkınma Bakanlığı’ndan dikkat çekici bir uyarı geldi. Kalkınma Bakanlığı, Türkiye’de kamu özel ortaklığıyla yapılan projelerde uzun vadeli fon sıkıntısı yaşanabileceğini belirti ve kamunun bu nedenle oluşacak yükümlülüklerinin iyi analiz edilmesini istedi. Bakanlık, şehir hastanelerine ödenecek kiraya da dikkat çekti.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Meclis’te geçtiğimiz günlerde kurdaki artıştan dolayı şehir hastanelerinin maliyetini arttığını açıklamıştı. Şimşek, “Şehir hastanelerinin maliyeti arttı mı? Dolar kurundan dolayı tabii ki artmıştır. Çünkü bu kontratların yapısından kaynaklanıyor ama ‘Ne kadar arttı?’ diye sorarsanız şu anda önümde bir rakam yok” açıklamasında bulunmuştu. 


72.1 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Türkiye’deki tüm büyük projelerin yapımında kullanılan kamu özel işbirliğiyle (KÖİ) ilgili olarak Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı çalışmaya göre, Türkiye’de kamu özel ortaklığıyla...