29 / 03 / 2024

kamuda lojmanlar kimlere verilir

kamuda lojmanlar kimlere verilir

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi ve diğer esaslar yönetmelikte açıklanıyor. Peki, lojman kimlere tahsis edilir?

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

EYT'yi kaçıranlar hemen bu detaylara bakın! Kimlere kademeli emeklilik gelecek? Erken emekli olmak isteyenler dikkat! 

EYT yasasının yürürlüğe alınmasının ardından milyonlarca kişi emekliliğe hak kazandı. Ancak EYT'yi bir günle bile kaçıranlar da oldu. Peki kimlere kademeli emeklilik gelecek? Kademeli emeklilik nasıl işleyecek?

Kamuda çalışan işçilere müjde! İşte ikramiyelerde ilk ödemelerin yatacağı tarih

Kamuda çalışan işçilere 2023 senesinde verilmesi kararlaştırılan ikramiyenin ilk yarısı Kurban Bayramı gelmeden verilmesi kararı alındı, İkramiyelerin ilk kısmı  23 Hazira'da yatırılacak.

Kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek? 2023 TYP alımı ne zaman yapılır? 

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek?

Evlilik kredisi kimlere verilir? Evlilik kredisi şartları nelerdir? Evlilik kredisi nasıl alınır?

Evlilik kredisi yeni evlenecek çiftlerin gündeminde yer alıyor. Evlilik kredisi detayları belli oldu mu? Evlilik kredisi kimlere verilir? İşte tüm araştırılan detaylar!

Aile Bakanlığından şimdi de son dakika vatandaşlık maaşı müjdesi geldi! Vatandaşlık maaşı kimlere yatırılacak?

Aile Bakanlığından şimdi de son dakika vatandaşlık maaşı müjdesi geldi! Vatandaşlık maaşı kimlere yatırılacak? İşte detaylar...

Vatandaşlık maaşı ne anlama geliyor? Vatandaşlık maaşı kimlere verilir? Vatandaşlık maaşı şartları nelerdir?

Vatandaşlık maaşına dair araştırmalar son sürat devam ediyor. “Vatandaşlık maaşının kimlere nasıl verilecek” sorularının yanıtları araştırılıyor. İşte ayrıntılar…

Bu ay doğalgaz kimlere bedava? Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek? Detaylar tek tek sıralandı! 

Bedelsiz doğalgaz kullanımı ile ilgili detaylar tek tek sıralandı. Peki bu ay doğalgaz kimlere bedava? Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?

Sağlık-Sen'den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kamuda kapsamlı bir maaş reformu uygulanması gerektiğinin altını çizdi. İşte söz konusu o açıklama...

Bayram harçlığı kimlere verilecek 2023? öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı başvurusu e devlet üzerinden yapılabilir mi?

Bayram yaklaşırken, bayram harçlığı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Bayram harçlığı kimlere verilecek 2023? İşte detaylar!

Kamuya tam tamına 10 bin 900 personel alınacak! KPSS şartı yok! Kamuda çalışmak isteyenler fırsatı kaçırmayın!

Nisan ayı kamu kurumları iş ilanlarını duyurmaya başladı. Onlarca kamu kurumu temizlik ,güvenlik görevlisi ve büro personeli kapsamında tam tamına 10 bin 900 personel alımı yapılacak. Kamuda çalışmak isteyenler fırsatı kaçırmayın!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için işverenin verdiği ilk teklif belli oldu!

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin maaşına yapılacak zammın belli olacağı görüşmelerde işçi ve işveren tarafı, ikramiyenin de dahil olduğu konu başlıklarında mutabık kaldı. Taban ücret ve yüzdelik zam konusundaki pazarlıklar devam ederken, işverenin ilk teklifinin 11 bin 500 lira olduğu belirti

Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ramazan ayı münasebetiyle gelecek olan bayramda yatacak ikramiyeleri sorgulamaya başladı. Peki Bayram ikramiyesi nedir? Kimlere verilir? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

kamuda lojmanlar kimlere verilir Haberi

kamuda lojmanlar kimlere verilir

Lojman kimlere tahsis edilir?

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları, lojman evleri yönetmeliğinde açıklanıyor.


Yönetmelik, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde sayılan kamu kurum ve kuruluşları personelinin yararlanması için yurt içinde ve yurt dışında inşa ettirme, satın alma ve kiralama suretiyle sağladıkları kamu konutlarını kapsıyor. Peki, lojman kimlere tahsis edilir?


Kamu Konutlarının Tahsis Usül ve Esasları


Özel Tahsis Konutların Tahsis Şekli

Madde 7 – Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli


Madde...