18 / 04 / 2024

Kamulaştırma bedeli

Kamulaştırma bedeli

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Tamer Heper, "Babama ait 3 adet dükkana bulunduğumuz ilçe belediyesi tarafından 2000 yılında kamulaştırma (istimlak) yapıldı. 20 yıl oldu. Babam istimlak parası alıp almadığını hatırlamıyor. Dava açmak istiyoruz. Hakkımızı alabilir miyiz?" sorusunu yanıtladı.

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Kuzey Marmara Otoyolu için kamulaştırma bedeli ödenmedi!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiği tarlayı kamulaştırıp yol yaptığı, istimlaktan kaynaklı 1 milyon 842 bin 998 TL’lik bedeli de bankaya yatırmadığı öğrenildi.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Rize'de kamulaştırma bedeli protesto edildi!

Rize'de Güney Çevre Yolu Projesi için evlerinde kamulaştırma yapılan bir grup, kamulaştırma bedellerini protesto etti.

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Bitlisli arsa sahibi 3 liralık kamulaştırma için 4 bin lira ödeyecek!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde arazisinden geçecek enerji nakil hattı için kamulaştırma bedeli görüşmelerine gitmeyen İlhami Gökbulak'a, 3 lira 56 kuruş ödenmesine hükmeden mahkeme, 4 bin 116 lira dava masrafının da bu kişiden tahsil edilmesine karar verdi.

Kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi sağlanıyor. Peki, kamulaştırma sürecinde kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kısmi kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma işlemi, taşınmaz mal üzerinde kısmi olarak da yapılabiliyor. Peki, kısmi kamulaştırma nasıl yapılır?Kısmi kamulaştırma işleminde kamulaştırma bedeli nasıl tespit edilir? İşte yanıtı..

Kamulaştırma bedeli haczedilebilir mi?

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın aynı zamanda hacze konu olması halinde, mal sahibine verilen kamulaştırma bedelinin haczedilip haczedilemeyeceği hakkında karara göre, kamulaştırma bedeli haczedilebilir mi?

Kamulaştırma bedeli kaç günde ödenir?

Kamulaştırma kararının alınmasından sonra kamulaştırmayı yapacak idare taşınmaz malın tahmini bedelini tespit etmek üzere kendi bünyesi içinden en az üç kişiden teşekkül eden kıymet takdir komisyonunu görevlendirerek bedeli belirler. Peki, kamulaştırma be

Kamulaştırma işlemleri 2015!

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzelkişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malları kamulaştırılabiliyor. Bu işlem karşısında mal sahibine kamulaştırma bedeli ödeniyor. Peki, kamulaştırma işlemleri 2015 nelerdir?

Tokat Havalimanı'na 28 milyon TL'lik kamulaştırma ödeneği!

Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Tokat Havalimanı için 28 milyon TL kamulaştırma bedeli tahsis edildiğini söyledi.

1992 yılında Vahdettin Köşkü'nün kamulaştırma bedeli 119 milyar 748 milyon lira!

1990 yılında Cumhurbaşkanı Özal'ın talimatıyla Konukevi olarak kullanılmak üzere 64 milyar liraya kamulaştırılan, 65 dönüm arazi içindeki Vahdettin Köşkü'nün kamulaştırma bedeli 1992 yılında, mahkeme tarafından 119 milyar 748 milyona yükseltilmiş.

Kamulaştırma bedeli Haberi

Kamulaştırma bedeli

Kamulaştırma yapılan bölgelerde, taşınmazı bulunan vatandaşlara kamulaştırma için ilçe belediyeleri tarafından bir miktar ödeme yapılıyor. Kendilerine ödeme yapılması gerektiğini bilmeyen vatandaşlar, geçmiş dönemde yapılan kamulaştırma ödemelerinin geri alınıp alınamayacağı konusunda araştırma yapıyor. Posta Gazetesi köşe yazarlarından Tamer Haper, bugünkü köşe yazısında bu soruyu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Babama ait 3 adet dükkana bulunduğumuz ilçe belediyesi tarafından 2000 yılında kamulaştırma (istimlak) yapıldı. 20 yıl oldu. Babam istimlak parası alıp almadığını hatırlamıyor. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne baktık, 2000 yılına ait babam adına açılmış bir dava da yok. Tapu babamın üzerinde görünüyor. Belediyeye sorduk, ödeme makbuzunu bulamıyor. ‘Dava açılmış, istimlak işleri yarım kalmış’ diyor. Dükkanlar yıkıldı, yeşil alan oldu. Dava açmak istiyoruz. Hakkımızı alabilir miyiz? Nasıl bir yol izleyelim? l T.A.

Okuyucumun sorusuna net...