29 / 03 / 2024

kanal istanbul arsa vergisi

kanal istanbul arsa vergisi

Milliyet Köşe Yazarları'ndan Prof. Dr. Metin Taş Vergi Günlüğü kısmında ''arsa, arazi sahiplerini bekleyen vergi sürprizi'' başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte, Prof. Dr. Metin Taş'ın bugün ki yazısı..

Arnavutköy'deki 22 adet arsa satılıyor! Belediyeden Kanal İstanbul çevresinde imarlı arsa fırsatı! 

Arnavutköy Belediyesine ait 22 adet imarlı arsa satışa sunuluyor. Peki Arnavutköy'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Başakşehir Belediyesi, Kanal İstanbul güzargahından arsa alacak iddiası!

Başakşehir Belediyesi'nin, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in sınırları içinde toplam 27 bin metrekarelik arsa satın alacağı ileri sürüldü. Kentsel dönüşümde kullanılmak için alınacağı ifade edilen arazilerin değeri takdir komisyonunca tespit edilecek.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

Kanal istanbul güzergahındaki arsa sahiplerinden tepki!

Çılgın proje Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Son günlerde yaz aylarda temelinin atılacağı açıklanan Kanal İstanbul projesinde çalışmalara hız verildi. Proje çevresinde gayrimenkulü bulunan vatandaşlar, gayrimenkullerinin yerlerinin kaydırılmasına ve küçülmesine tepkili...

Kanal İstanbul'da arsa yatırımlarından 10.5 milyar dolar gelir elde edilecek!

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul'un ihalesi için Çin harekete geçti!

Yatırım için en az 30 milyar dolar gereken Kanal İstanbul projesine çok yoğun ilgi gösteren Çin’in hedefi, Türkiye’nin coğrafi pozisyonundan faydalanarak ticaret engellerini aşmak. Bölgede ağırlıklı olarak arsa sahibi olan Katar’la Çin arasında da uzun süredir yakınlaşma yaşanıyor.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Abdüllatif Şener'den Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kanal İstanbul Projesi'nin, etrafından arsa alanlara rant sağlamak dışında bir işe yaramayacağını iddia etti.

Emlak Konut GYO Kanal İstanbul güzergahında 1.4 milyar TL'lik arsa aldı!

Emlak Konut GYO, Kanal İstanbul güzergahında yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazi satın almak için TOKİ ile protokol imzaladı. Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bulunan arazinin değeri 1.4 milyar TL olarak belirlendi. 

Kanal İstanbul çevresinden arsa alanların belirsizlik isyanı! 

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin çevresinden arsa alan vatandaşlar projeyle ilgili belirsizliğin kendilerini mağdur ettiğini söylüyor...

kanal istanbul arsa vergisi Haberi

kanal istanbul arsa vergisi

Başlığa bakıp, “Bu da nereden çıktı?” diye sorabilirsiniz. Hemen belirtelim, bu yeni bir olay değil; 1963 yılından beri var. Konuyla ilgili olarak sık işlem yapılmadığından, çoğu kimse farkında değil. Ancak son zamanlarda karşılaştığımız bazı olaylar, bu işin artık “sorun” olacağını gösteriyor.


Nedir bu olay?


Gelir Vergisi Kanunu’nun (GVK) 37. maddesine göre,


“Satın alınan veya trampa suretiyle iktisap olunan arazinin iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içinde parsellenerek bu müddet içinde veya daha sonraki yıllarda kısmen veya tamamen satılmasından elde edilen kazançlar” ticari kazanç sayılıyor.


İşte, arazi sahiplerine vergi sürprizi yaşatabilecek düzenleme bu. Hemen belirtelim, yazımıza konu edilen vergi sürprizi, arazileri ilgilendiriyor. Arazi; yeryüzü parçası, toprak ve yerey olarak tanımlanıyor.


Her araziye vergi yok


Bütün araziler için vergi sürprizi yok. Kanunda arazinin edinilme şekli konusunda özel bir...