28 / 03 / 2024

kanal istanbul çalışmaları

kanal istanbul çalışmaları

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul talimatı!

Bir dizi ziyaretler için Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul'un halka doğru bir şekilde anlatılması için talimat verdi.

Rakamlarla Kanal İstanbul projesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2011-2019 döneminde Kanal İstanbul için 200'e yakın akademisyen ve uzmanla 33 bilim dalında çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Projeye yönelik 97 noktada çevresel ölçüm gerçekleştirildi, 304 noktada 17 bin metre sondaj yapıldı...

Kanal İstanbul çalışmaları hızlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın projeleri ile 2020 yılı hedefleri, Komisyonda tamamlanan bütçe görüşmelerinde ortaya konuldu. Türkiye'nin en stratejik mega projelerinden Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için de çalışmalar hızlandırıldı...

Kanal İstanbul aynı kararlıkla devam ediyor!

Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin aynı kararlıkla devam ettiğini belirtti.

Kanal İstanbul'a yönelik çalışmalar mecliste konu oldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kanal İstanbul Projesine yönelik çalışmaları sordu. Tarhan sorularının Bakan Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Kanal İstanbul'da çok güzel mimari ortaya çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de gelişen projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki, "Kanal İstanbul projesinde çok değişik çalışmalar var. Projede çok güzel mimari ortaya çıkacak." dedi.

Torba kanun tasarısı yasalaştı!

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Kanal İstanbul'un ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Kanal İstanbul ile ilgili çalışmaları hızlandıracaklarını vurgulayan Yıldırım, hedeflerinin yıl sonu itibarıyla ihalesini yaparak, inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul’a ilk kazma 2016 yazında vurulacak!

Türkiye’nin mega projelerinden Kanal İstanbul’da çalışmalar hızlandı. 64. Eylem Planı’nda yer alan dev projenin ilk kazması 2016 yazında vurulacak. 15 milyar dolarlık projede 500 bin nüfuslu 2 şehir yapılacak.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Türkiye'nin mega projeleri ard arda açıldı!

Dünya ülkelerinin krizle boğuştuğu dönemlerde bile Türkiye yatırımda frene basmadı. Mega projeler birbiri ardına tamamlanarak hizmete açıldı. Bunlar yapılırken sosyal devlet politikaları unutulmadı. Ekonomide 'yerli devrim' için çalışmalar hızlandırıldı.

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını uçurdu. Vildan Kaya, 3. Havalim anı'nın bu bölgede konumlandırılması ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının kanal üzerinden geçmesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti.

Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulacak!

Türkiye, dünyayı kıskandıran milyar dolarlık projeleri tam gaz hayata geçiriyor. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'de 15 milyar dolarlık Kanal İstanbul'da yıl sonuna kadar kazma vurulması bekleniyor.

Kanal İstanbul için çalışmalara başlandı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal İstanbul projesinin çalışmalarına başladıklarını söyledi...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un raylı sistem çalışmalarında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da inşası süren raylı sistem çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul önümüzdeki 100 yıllara yön verecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul, emlak-rant projesi gibi getirilip, basit konulara, günlük dedikodu siyasetine alet edilecek bir proje asla değildir." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken Kanal İstanbul değerlendirmesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Unkapanı Yağmursuyu Tüneli çalışmalarını incelediği sırada gazetecilerin Kanal İstanbul Projesine dair yönelttiği sorularını cevapladı.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

İstanbul'daki 8 metro hattında çalışmalar tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, metro hatları ile ilgili yaptığı açıklamada, ""Sekiz tane metro hattında 98.7 kilometre bilfiil çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul vurgusu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

kanal istanbul çalışmaları Haberi

kanal istanbul çalışmaları

TOKİ, “çılgın proje Kanal İstanbul” için Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenliyor. Paraanaliz'de yer alan habere göre; TOKİ yaklaşık 90 bin metrekarelik tarım alanı üzerine 679 konut daha inşa edecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin önceki gün yayınlanan ihale ilanına göre, Sazlıdere Baraj Havzası’nın batı kıyısına 679 konut, 8 dükkan, bir ortaöğretim okulu ve bir cami inşa edilecek. Yaklaşık 90 bin metrekare büyüklüğüne sahip tarım arazisine yapılacak konutların ihalesi 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşecek. TOKİ, aynı bölge içerisinde 3 ayrı yeri daha imara açmış ve konut inşaatlarının ikisini gerçekleştirmişti. Diğer ihale ise 25 Kasım’da düzenlenecek. 

Baraj havzasına, şu zamana kadar açıklanan 4 ayrı ihale dahilinde toplam 2 bin 431 konut, 24 dükkan, 2 cami ve bir de...