26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatları

Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatları

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu olarak faaliyet gösteren endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece, Başakşehir, Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde gayrimenkul fiyatlarının arttığını aktardı.

Küçükçekmece Gölü ve Yeniköy'e Kanal İstanbul bereketi!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı henüz açıklanmadı ancak muhtemel güzergahın belli kısımlarında gayrimenkul fiyatları katlanmış durumda. ‘Çılgın proje’ için şu an en güçlü aday ise Küçükçekmece Gölü ile Karadeniz’e kıyısı olan Yeniköy hattı...

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri resmen başlıyor! Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konutun temeli atılıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci sona erdi. Yenişehir Evleri'nde Kanal İstanbul manzaralı 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Kanal istanbul güzergahındaki arsa sahiplerinden tepki!

Çılgın proje Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Son günlerde yaz aylarda temelinin atılacağı açıklanan Kanal İstanbul projesinde çalışmalara hız verildi. Proje çevresinde gayrimenkulü bulunan vatandaşlar, gayrimenkullerinin yerlerinin kaydırılmasına ve küçülmesine tepkili...

Kanal İstanbul'un gayrimenkul gelirleri 15 milyar dolara ulaşabilir!

Kanal İstanbul için yapılan finansal fizibilite çalışmasına göre gelirler; gayrimenkul gelirleri, kanal kullanım/kiralama gelirleri, kanal işletme gelirleri, entegre tesis işletme gelirleri olarak belirlendi. Gayrimenkul gelirlerinin senaryolara göre 15 milyar dolara ulaşabileceği belirtildi.

Murat Kurum'un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un haftasonu yaptığı Kanal İstanbul açıklamalarının ardından, Borsa İstanbul'daki Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve çimento hisseleri yükseldi.

Kanal İstanbul'da beklenen gayrimenkul geliri 10.5 milyar dolar!

Kanal İstanbul projesinde bakanlıkların çalışmaları arasında yönetici özeti bulunuyor. Yönetici özetinde, yap-işlet-devret modelinin tercihi halinde, 4 farklı senaryo yer alıyor. İşte o senaryolar ve ortak noktaları...

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.

Kanal İstanbul kapsamındaki 22 milyon metrekare Hazine taşınmazı tescil edildi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesi kapsamında, değeri 3.4 milyar TL olan 4 milyon 422 bin metrekare büyüklüğündeki 489 gayrimenkulün bedelsiz şekilde TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü.

Kanal İstanbul güzergahında gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzegahında bulunan Arnavutköy, Küçükçekmece ve Terkos gibi bölgelerde arsa ve konut fiyatları tavan yaptı. Arnavutköy'de 2010'da konut metrekare fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasındayken, 2018'de 2600 TL'ye çıktı...

Kanal İstanbul güzergahındaki arazi davalık oldu!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Dursunköy'deki 40 dönümlük arsa, mahkemelik oldu. Arsayı 1977'de Milli Gazete'nin düzenlediği kampanyadan satın aldıklarını iddia eden 432 hak sahibi, Yıldız Holding, Emlak Konut ve THY Gayrimenkul'e dava açmak üzere mahkemeye başvurdu...

Kanal İstanbul gayrimenkulü yine hareketlendirdi!

Kanal İstanbul’un yapılacağı bölgede konut ve arsa yatırımları artarken, fiyatlar da yükseldi. Gayrimenkul hareketliliğinde ve fiyat artışında ikinci dalganın ise projeye kazmanın vurulmasıyla geleceği belirtiliyor.

Yatırımcılara Kanal İstanbul uyarısı!

Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi/Sorumlu Değerleme Uzmanı Levent Caner Yüce Kanal İstanbul bölgesinde yatırım yapacaklara bazı uyarılarda bulundu.

Gayrimenkul sektörü Kanal İstanbul fırsatını değerlendirmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, "Önümüzde Kanal İstanbul gibi bir proje var. Bu önemli projeyi, GYO'lar, büyük geliştiriciler, büyük bir konsorsiyumla belki de birlikte geliştirebiliriz" diye açıklama yaptı. 

Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatları Haberi

Kanal İstanbul gayrimenkul fiyatları

2020'de yapımına başlaması beklenen Kanal İstanbul, 45 kilometre uzunluğu, 150 metre genişliği ve 75 milyar TL'yi bulması beklenen yatırım bedlinin dışında, etrafından inşa edilecek 500 bin nüfuslu yeni konutlar ile de gayrimenkul ve inşaat sektörünü doğrudan etkileyecek. 

Kanal İstanbul'un başlamasıyla ilk etapta hazır beton ve çimento sektörüne katkı sağlaması bekleniyor. Sonrasında ise gayrimenkul pazarını etkileyecek projenin, özellikle yabancı yatırımcıyı çekmesi düşünülüyor. Fakat projedeki gayrimenkul fiyatlarının yinede boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

“Yabancı ilgisi daha fazla olacak”

Dünya'da Leyla İlhan'ın haberine göre; Kanal İstanbul ile ilgili öngörülerini paylaşan Eva Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, projeye özellikle yabancı ilgisi olacağını düşündüklerini belirtti. Yazıcı, Boğaz'ın 500 yılda oluşan doğal bir doku olduğunu, bu nedenle fiyatların boğazla yarışamayacağını söyledi.

EYG Grup Yönetim...