24 / 04 / 2024

kanal istanbul inşaatı ne zaman başlıyor

kanal istanbul inşaatı ne zaman başlıyor

Ulaştırma Bakanlığı, “Kanal İstanbul” takvimini açıkladı. Toplam 75 milyar TL'ye mal olacak çılgın proje Kanal İstanbul'un yüzde 60’ının 2023’e kadar tamamlanması öngörülüyor...

Kanal İstanbul'a 2019'da başlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planını açıklamasının ardından hazırlıkları devam eden ikinci 100 günlük eylem planının içeriğide merak ediliyor. 

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Akın Şahin tarafından kuruldu.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 1.337 konutu için 'ÇED gerekli değil' dendi!

"Çılgın proje" Kanal İstanbul’a 233 metre mesafede TOKİ tarafından inşa edilmesi hedeflenen 1.337 adet konut için yeni bir karar alındı. Baklalı Köyü’nün el değmemiş topraklarına inşa edilecek toplu konut inşaatı için çevresel etki değerlendirmesine gerek bulunmadı. İşte ayrıntılar...

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul nasıl inşa edilecek?

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi'nin temel atma töreni için geri sayım başladı. Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Acet bugünkü köşe yazısında Kanal İstanbul'un inşaatını kaleme aldı. İşte o yazı...

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul inşaatı ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul neden yapılıyor? Kanal İstanbul yapım maliyeti ne kadar? Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul'un kapasitesi ne kadar? Kanal İstanbul'dan günde kaç gemi geçecek? İşte Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul inşaatı trafiği etkileyecek mi?

İstanbul'da 3. köprü ve yeni havaalanı yapımında, binlerce hafriyat kamyonu yollara çıkmış, pek çok kazaya karışmıştı. Yol Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, "10 bin hafriyat kamyonu İstanbul trafiğinde terör estirecek" dedi...

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

kanal istanbul inşaatı ne zaman başlıyor Haberi

kanal istanbul inşaatı ne zaman başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "hayalim" dediği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ise, "cinayet projesi" olarak nitelediği, çılgın proje Kanal İstanbul'un yapım takvimini 2019-2023 stratejik planında açıkladı. Buna göre, "İstanbul Boğazı’nın trafik yükünü azaltacak uluslararası bir su yolu oluşturmak" için yapılması planlanan Kanal İstanbul’un, 2023 yılına kadar yüzde 60’ının tamamlanması planlanıyor. 

Milliyet'teyer alan habere göre; Kanal İstanbul projesinin toplam 75 milyar liraya mal olması planlanıyor. Proje için 2023’e kadar 45 milyar lira harcanması öngörüldü. Planda, "İhale sürecinde yapılan itirazlardan kaynaklanan gecikmeler, yatırım maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle özel sektör girişimciliğinin yetersiz kalması" Kanal İstanbul'un riskli yönleri olarak değerlendirildi.

Yapay su yolu

Kanal İstanbul projesi, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolunun açılmasını öngörüyor....