26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul inşaatı

Kanal İstanbul inşaatı

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul açıklaması!

Bugün temelinin atılacağı ve tören gerçekleştirileceği belirtilen çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. İBB’nin İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, temel atma töreniyle ilgili konuştu.

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, çok konuşulan Kanal İstanbul projesiyle ilgili yanlış bilinen doğruları anlattı...

İzzet Öztürk: Kanal İstanbul su kaynaklarında krize yol açmayacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, Kanal İstanbul projesiyle ilgili "Kanal İstanbul'un su kaynaklarında krize yol açması mümkün değil" açıklamasında bulundu. 

Kanal İstanbul'da temel atma heyecanı!

Temeli 26 Haziran'da atılacak Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Projede inşaat çalışmaları havadan görüntülendi...

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rakamlarla Kanal İstanbul!

Kanal İstanbul projesinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Çılgın proje için haftada altı gün, 24 saat esasına göre kazı yapılacak. 

CHP'den 'Kanal İstanbul çılgılığı bitsin' başvurusu!

CHP, iktidarın ‘Kanal İstanbul çılgınlığı’nı durdurmak için dört koldan harekete geçti. Partinin hukukçu vekillerinden Mahmut Tanal, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu. Tanal dilekçesinde, projenin İstanbul’un geleceğini nasıl dinamitleyeceğini tek tek anlattı...

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor!

Kanal İstanbul’a karşı ülkeler yeni kanallar inşa ediyor...Kanal İstanbul projesinin emsalleri dünyanın birçok ülkesinde ya kullanımda ya da inşa aşamasında...

Kanal İstanbul’un faydası, maliyetinin üstünde!

Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Türkiye'de yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Uluslararası piyasalarda ‘yatırım gurusu’ olarak bilinen Mobius, Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Kanal İstanbul'a 18 milyon TL ödenek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İkinci Altı Aylık Dönemde İhale Edilmesi Planlanan İşler' arasına Kanal İstanbul'u aldı. DEv proje için 18 milyon 57 bin TL ödenek temin edildi...

Kanal İstanbul'a ilk kazma Kasım'da vurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kanal İstanbul için ilk kazmanın Kasım ayında vurulabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul benim hayalim!

Türkiye'nin en büyük projelerinden olan Kanal İstanbul'un temeli 2018 yılında atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin Türkiye'nin dünyadaki markası olacağını söyledi.

Kanal İstanbul’un etüt ihalesini Yüksel Proje kazandı!

Çılgın Proje olarak bilinen Kanal İstanbul’un etüt projesi için ihale gerçekleşti. İhaleye sadece Yüksel Proje katıldı. Firma, ihaleyi 34 milyon 990 milyon TL bedelle kazandı.

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kanal Yapı İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Akın Şahin tarafından kuruldu.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında TOKİ’nin etaplar şeklinde hayata geçireceği toplu konutlar için ilk imzalar atıldı. TOKİ’nin Arnavutköy Baklalı’da 716 konuttan oluşan 2’nci etap için düzenlediği ihale 763 milyon Türk Lirası bedelle sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kanal İstanbul raporu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Gölcük depreminin 22. yıl dönümünde açıklama yaptı. Açıklamada, Kanal İstanbul projesi için, “Deprem riski çok yüksek olan bu kentin Avrupa yakasını ikiye bölmenin yaratacağı açmazlar karar vericiler tarafından göz ardı edilmektedir" denildi.

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Rize Güneysu yol yapım ihalesi 152.6 milyon TL ile Fora inşaat'a verildi!

Kanal İstanbul ihalesinden bir gün sonra, Güneysu’ya yol yapımı için de ihale yapıldı. 152.6 milyonluk ihaleyi Fora İnşaat'ın aldığı öğrenildi...

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul inşaatı ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul neden yapılıyor? Kanal İstanbul yapım maliyeti ne kadar? Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul'un kapasitesi ne kadar? Kanal İstanbul'dan günde kaç gemi geçecek? İşte Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul'da inşaat 2020'de başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Boğazı'na alternatif sağlayacak, mal ve can güvenliğinin teminatı olacak Kanal İstanbul'un tüm hazırlıkları bitmek üzere, inşallah önümüzdeki yıl kazmayı vuracağız. Ancak ezberciler yine sahnede" diye konuştu...

Nurettin Canikli: Kanal İstanbul inşa edilecek!

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, "Kanal İstanbul inşa edildiğinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi burası için geçerli değil, yani buradan geçecek gemilerden ücret alacağız. Kanal İstanbul inşa edilecek" diye konuştu...

Kanal İstanbul inşaatı Haberi

Kanal İstanbul inşaatı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Anadolu Sohbetleri"ne isimli programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul'un en temel sorununun rezerv ve dönüşüm olduğunu belirten Kabaktepe, projenin bu anlamda da olanak sağlayacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un, Boğaz güvenliği konusunda sağlayacağı yararlara ilişkin verilerin de aktarıldığını söyleyen Kabaktepe, "Tüm İstanbullular açısından biz Kanal İstanbul'un Türkiye'ye, İstanbulumuza bir felaket getirmeyeceğini, tam tersine sorun oluşturmayacağına dair düşüncelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

İstanbul'da AK Parti'li belediyelerin kentsel dönüşüm performansının CHP'li belediyelerden iyi bir durumda bulunduğunu belirten Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin deprem gerçeğini tartışmakla değil çözüm sunmakla sorumlu olduğunu vurguladı.

"Kanal İstanbul'un kentsel dönüşümü olumsuz etkileyen süreci bulunmuyor"

Kanal İstanbul'un...