25 / 04 / 2024

kanal istanbul kazanç sağlayacakmı

kanal istanbul kazanç sağlayacakmı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bir süredir gündemde tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak " 20 yılda, 60 milyar dolar getirecek" dedi...

Kanal İstanbul ile hangi ülkeler kazanç sağlayacak?

Kanal İstanbul'un çevreci proje olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mega proje ile tüm Karadeniz ülkelerin kazançlı olacağı dile getirdi. 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Raporu'na göre projenin 75 milyar Türk Lirası'na mal olması öngörülüyor. Kanal İstanbul projesiyle 70 bin kişiye istihdam sunulacak, kanalı tercih eden şirketler de zaman ve ekonomik kazanç sağlayacak. 

Kanal İstanbul stratejik ve ekonomik yönden büyük bir kazanım olacak!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin gelecekte büyük kazanımları olacağını belirtti...

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyeti mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin maliyetine ve öngörülen kazanç tutarı meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

Kanal İstanbul Türkiye ve dünya için kazanç mı, kayıp mı?

Prof. Dr. Ali Kahriman, "Kanal İstanbul'la ilgili nihai kararların duygusallıktan ve hamasetten uzak bilimsel yöntemlerle verilmesi zorunludur. Umarım tüm taraflar ucuz, popülist polemiklerden kaçınarak sağduyu ile hareket ederler" diyor...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul kazanç sağlayacakmı Haberi

kanal istanbul kazanç sağlayacakmı

Cahit Turhan kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul'la ilgili olarak; "Projenin maliyetini 4 yılda geri kazandırmasını bekliyoruz. 20 yılda ise, 60 milyar dolar getirecek" dedi...

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 'Kanal İstanbul için asıl sorulması gereken soru: Harcanacak paraya değecek mi?' başlığıyla yayımlanan yazısında "Kanal İstanbul tartışmalarının İstanbul sınırlarını aşan bir noktaya geldiği ortada. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun biraz da kendisine Cumhurbaşkanı adaylığı için ‘kanal açma’ niyetiyle meseleyi büyüttüğü, korkutucu senaryolar eşliğinde  ‘ihanet’  ifadesine kadar varan ağır cümlelerle kampanya yürütmekte olduğu görülüyor" görüşünü dile getirdi. 

"Gerçi katıldığı bir televizyon programında bu projenin depremi tetikleyeceği gibi akla ziyan bir tezi bir saat içerisinde kendi sözleriyle geri alması, geriye kalan tezler için de dersine iyi çalışmamış olduğuna işaret ediyor. Çıkan seslerin ‘gürültüsüne’ değil de,...