27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ne zaman açılacak

Kanal İstanbul ne zaman açılacak

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

The Economist'ten dikkat çeken iddia: Kanal İstanbul 15 milyar dolara mal olacak!

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Kanal İstanbul'un 15 milyar dolara mal olacağını duyurduğu gündem olan haberinde, "Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyası İstanbul'un kabusu olma riski taşıyor" dedi.

Kanal İstanbul uluslararası kalkınma projesidir!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin önemine değindi. 

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Önceki gün 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmaları inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinde son durum hakkında bilgi verdi.

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul mega projelerin yeni örneği!

Sabah Gazetesi köşe yazarı Burhanettin Duran bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Kanal İstanbul projesinde yarın büyük gün. Proje için ilk kazma yarın Sazlıbosna'da vurulacak. Sazlıbosnalı sakinler, projeden memnun olduklarını belirtti. 

Kanal İstanbul'un temeli 4 gün sonra atılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeniden gerçekleştirilen "Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi"nin açılış törenine katıldı. Karaismailoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Kanal İstanbul'a itiraz etmek tek başına puan kazandırmaz!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul projesine karşı çıkmasını kaleme aldı. İşte o yazı...

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Merakla beklenen çılgın proje için temel atma tarihi belli oldu. Projenin ilk köprüsünün temeli 26 Haziran'da atılacak.

Kanal İstanbul ile 500 bin kişi istihdam edilecek!

Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul Projesi'nin temeli atılacak. Proje ile 500 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Pendik Millet Bahçesi açılışında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Kaptanlar Kanal İstanbul'la ilgili ne diyor?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul’a ilişkin tartışmalarla ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda, Kanal İstanbul'la ilgili kaptanların görüşlerine yer verildi.

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'un Türkiye ve İstanbul'a yararları ne olacak?

Milat Gazetesi köşe yazarı Güngör Avcıoğlu, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Güngör Avcıoğlu'nun '​Kanal İstanbul'a kimler karşı çıkar?' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul'un maliyeti ne kadar olacak?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Duran Bülbül, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Duran Bülbül'ün o yazısı...

Kanal İstanbul ne zaman açılacak Haberi

Kanal İstanbul ne zaman açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası kapsamında hazırlanan "Sektör Raporları"nda, önemli tespitler gerçekleştirdi. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; deniz ulaşımına yönelik raporda, Kanal İstanbul projesinin, Karadeniz'deki gelecek yük hareketliliğine hazırlık ile büyük ve özellikle tehlikeli yük taşıyan gemilerin İstanbul Boğazı'ndaki geçişlerine yönelik tereddütlerin giderilmesi konusunda önemli bir stratejinin parçası olduğu ifade edilerek "Bu küresel fırsatın Türkiye için kazanıma çevrilebilmesi adına İstanbul'un kuzeyinde, bütün ulaşım modlarının entegre olacağı bir lojistik ve kalkınma üssü oluşturulmaktadır" denildi.

İSTANBUL'UN COĞRAFİ VE JEOPOLİTİK AVANTAJI FIRSATA ÇEVRİLECEK

İstanbul'un Kuzey Marmara Otoyolu, bu hattan geçecek demiryolu, İstanbul Havalimanı, kuzeyde inşa edilecek Karadeniz Limanı ve Kanal İstanbul ile küresel ticaretin kavşak noktası haline geleceği belirtilen raporda, "Türkiye'nin Ulusal Araştırma ve Lojistik Master Planı...