28 / 03 / 2024

kanal istanbul ne zaman başlayacak

kanal istanbul ne zaman başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. İmamoğlu, Kanal İstanbul'un kişisel bir meselesi olmadığına dikkat çekti.

Murat Kurum: Kanal İstanbul projemizin temellerini yaz aylarında atacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "İnşallah Kanal İstanbul projemizin temellerini yaz aylarında atacağız" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'nin vizyon projesidir!

Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi için Türkiye'nin vizyon projesi olduğunu dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu'ndan çok önemli Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un, İstanbul'u, dünya ticaretinin odak şehri haline getireceğini belirterek, ihale hazırlıkları devam eden projeye çok yakın bir zamanda başlayacaklarını belirtti.

Kanal İstanbul projesinin temeli 2021'in ilk yarısında atılacak!

Kanal İstanbul Projesi için tarihler netleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği, asrın projesi Kanal İstanbul'un planları Ocak'ta askıya çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız" dedi.

Kanal İstanbul'a hazırlık! 5.7 milyon metrekare alana 45 bin nüfus!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir’deki 5.7 milyon metrekare büyüklüğündeki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza inşa etmek üzere “özel proje alanı” olarak düzenlendi. Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşaması tahmin ediliyor. 

Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul inşaatı ne zaman başlayacak? Kanal İstanbul neden yapılıyor? Kanal İstanbul yapım maliyeti ne kadar? Kanal İstanbul ihalesi ne zaman? Kanal İstanbul'un kapasitesi ne kadar? Kanal İstanbul'dan günde kaç gemi geçecek? İşte Kanal İstanbul projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

Kanal İstanbul ile İstanbul'un nüfusu 5 milyon artacak!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kanal İstanbul ile ilgili, projenin yapılması halinde İstanbul'a ilave 5 milyon nüfusun geleceğini ifade etti...

Kanal İstanbul öğrenci projesi değil!

Kanal İstanbul, Kuzeyi hedefleyen projeler zincirinin en kritik halkalarından biri olarak gündemi belirliyor. İşte Tarık Şengül'ün Kanal İstanbul ile ilgili köşe yazısı...

Kanal İstanbul'la ilgili yalanlar ve gerçekler!

33 bilim dalında 200’e yakın akademisyenin çalışması ile hazırlanan 1590 sayfalık ÇED raporu, ‘Kanal İstanbul’ için ne kadar kapsamlı çalışıldığını ortaya çıkardı. İşte İstanbul’a nefes aldıracak projeyle ilgili gerçek olduğu iddia edilen yalanlar...

İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacaktır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de gerçekleştirilen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" sonrasında Herekeye geçerek halka seslendi. Erdoğan, "İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacaktır." dedi...

200 akademisyen Kanal İstanbul için çalıştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile, Kanal İstanbul Projesi için farklı disiplerde çalışmaların kapsamlı şekilde devam ettiğini bildirdi...

Kanal İstanbul İmamoğlu'nu rahatsız etti, yargıya taşıyacak!

“Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini iptal edip, aynı yerde “Temel Atmama” töreni gerçekleştiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini mahkemeye taşıyabileceklerini aktardı...

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

Kanal İstanbul takvimi açıklandı! İşte tüm detaylar!

Ulaştırma Bakanlığı, “Kanal İstanbul” takvimini açıkladı. Toplam 75 milyar TL'ye mal olacak çılgın proje Kanal İstanbul'un yüzde 60’ının 2023’e kadar tamamlanması öngörülüyor...

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Kanal İstanbul projesinde kritik ‘Montrö’ ayrıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından “Türkiye'nin Ulusal Güvenliği Açısından Kanal İstanbul ve Taşıdığı Riskler” başlıklı bir bilgi notu açıklandı ve notta Kanal İstanbul projesinin detaylarına değinildi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Kaptanlar Kanal İstanbul'la ilgili ne diyor?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, İstanbul Boğazı ve Kanal İstanbul’a ilişkin tartışmalarla ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda, Kanal İstanbul'la ilgili kaptanların görüşlerine yer verildi.

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'un Türkiye ve İstanbul'a yararları ne olacak?

Milat Gazetesi köşe yazarı Güngör Avcıoğlu, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Güngör Avcıoğlu'nun '​Kanal İstanbul'a kimler karşı çıkar?' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul'un maliyeti ne kadar olacak?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Duran Bülbül, bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Duran Bülbül'ün o yazısı...

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

kanal istanbul ne zaman başlayacak Haberi

kanal istanbul ne zaman başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nisan 2011 tarihinde çılgın proje olarak lanse edilen ve Haziran ayının sonunda temeli atılan Kanal İstanbul projesi gündemden düşmüyor.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

"Kanal İstanbul olamyacak. Siyasi ömürleri yetmeyecek buna" diye konuşan Ekrem İmamoğlu, "Başka bir dünya. Olacak şey değil. Milyarlarca metreküp hafriyat. Bu kim için? Nasıl bir kazanım için? Faydası ne? Kimse bunun bir faydası olduğuna bu milleti inandıramaz" dedi. 

Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Aldatabilir. Ama kısa bir dönem için aldatabilirler. Biz aldanmayanlarız, hem bilim ve akılla hareket eden hem de toplumu aydınlatmakla sorumlu olan insanlarız. Biz temel atıyoruz Kanal İstanbul'a dendi ama biz toplumu aydınlatınca...