28 / 03 / 2024

kanal istanbul neden gerekli

kanal istanbul neden gerekli

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı. 

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Kanal İstanbul neden gerekli? 

Milliyet gazetesi yazarı Abdullah Karakuş bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin neden gerekli olduğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Karakuş'un yazısı...

Kanal İstanbul hangi tehditleri ortadan kaldıracak?

Boğaz’daki tehditler sonucu, 60 yılda İstanbul Boğazı’nda 73 kişi yaşamını yitirdi, 1.3 milyar dolar maddi zarar meydana geldi. Kanal yapılmazsa gemi trafiği de tehdit de çoğalacak. 

Kanal İstanbul projesi neden gerekli?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden gerekli? Kanal İstanbul’un faydaları neler olacak? İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da önemli gelişme! ÇED raporu açıklandı!

İstanbul'a yapılması beklenen Kanal İstanbul projesiyle ilgili ÇED raporu açıklandı. Küçükçekmece Gölü'nün ağzı 1 kilometre genişliğinde açılması planlanıyor.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Muhalefet Kanal İstanbul'a neden karşı?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Ekrem Kızıltaş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesine karşı olan muhalefetleri kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete Kanal İstanbul yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda gündemde tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin Kanal İstanbul açıklamalarına yanıt verdi...

Kanal İstanbul Türkiye’ye yüzyıllarca gelir sağlayacak!

Kanal İstanbul projesine olan karşıtlık, İstanbul’un ve İstanbulluların güvenliği ve sağlığının yanı sıra, temeli olmayan siyasi bir söylem olarak ön plana çıkıyor. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç var?

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı. 

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar hız kesmiyor!

Kanal İstanbul denince ilk akla gelen sorulardan biri neden İstanbul Kanalı denmediği olmalı ve konuşulmalı. Yapılan yorumların hepsi Kanal İstanbul'un istenmediğine yönelik.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Prof. Şener Üşümezsoy’dan dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Ünlü Jeolog Prof. Şener Üşümezsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asrın projesi diyerek nitelendirdiği kamuoyunda tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu.

26 sivil toplum kuruluşundan Kanal İstanbul için imza kampanyası!

26 Haziran tarihinde ilk kazmanın vurulacağı açıklanan, çılgın proje olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesine yapılan itirazlar artıyor. STK'lar tarafından bir imza kampanyası hayata geçirildi.

Kanal İstanbul yatırımcıları neden tehdit ediliyor?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine yatırım yapacak firmalara ödemelerin yapılmayacağını dile getirmişti. AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz konuyla ilgili değerlendirmede bulu

kanal istanbul neden gerekli Haberi

kanal istanbul neden gerekli

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulunduğu yazı kaleme aldı.  İşte Birpınar'ın o yazısı...

Dünyanın dörtte üçü sularla kaplı olduğu için çok farklı imkanlar sunuluyor. Tarih boyunca insanlar suyun  fazla olmasından yararlandı. İnsanoğlu  değirmen inşa ederek günümüz küresel sorunu iklim değişikliğinin adeta ilacı olan temiz enerjiyi üretmiş, balık avlayarak sudan gıda temin etmiş, hijyen için suyu kullanmış, avcı toplumdan tarım toplumuna geçiş ile beraber tarımsal üretimde de en büyük gereksinimi olan suyu kullanarak gelişme sağladı. Bununla beraber tomruk gibi malzemelerden sallar yaparak taşımacılık ve ulaşım için suyun gücünden yararlanmıştır.

Zaman içerisinde yön bulma sistemlerinin gelişmesi ile su yolu taşımacılığı da daha çok tercih edildi. Öyle ki su yolu taşımacılığını sürekli kılmak için yapay su...