19 / 04 / 2024

kanal istanbul nereden geçecek

kanal istanbul nereden geçecek

Kanal İstanbul güzergahının resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatları ve günlük yaşam da dahil olmak üzere birçok şey değişmeye başladı..

Kanal İstanbul'un güzergahı açıklandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul'un güzergahını açıkladı. Bakan Arslan, "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul için en uygun güzergah olarak seçilmiştir." dedi. 

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

Kanal İstanbul'da deniz incelemesi başlıyor!

Gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinde deniz incelemesi başlıyor. Proje kapsamında Karadeniz ve Marmara denizine şamandıralar yerleştiriliyor.

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti mi, kesinleşmedi mi?

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Arslan Kanal İstanbul güzergahı ile ilgili açıklama yaptı. Arslan, güzergahın henüz kesinleşmediğini ve 5 güzergah üzerinde çalışmaların hala devam ettiğini söyledi. 

Kanal İstanbul gayrimenkulü hareketlendirdi!

Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy sınırları içerisinde yer alan Kanal İstanbul, gayrimenkulü hareketlendirdi. Bu bölgelerde inşa edilen çok sayıda markalı konut projesi bulunuyor. Projelerin birçoğunda pencereler artık kanala açılacak.

Kanal İstanbul için hâlâ 5 güzergah masada!

Ulaştırma Bakanı Arslan, Kanal İstanbul için hâlâ 5 güzergah tercihinin masada olduğunu ifade etti. 

3 köye Kanal İstanbul piyangosu!

‘Kanal İstanbul’ piyangosu Sazlıbosna, Dursunköy ve Baklalı köylerine vurdu. Çılgın Projede güzergahın belirlenmesi sonrası bölgelerdeki emlakçılara ‘Kanal manzaralı arsa’ siparişi verilmeye başlandı.

Araplar, Kanal İstanbul'a finansman sağlamak istiyor!

Bahreyn İslami Bankası Üst Yöneticisi Jarrar, Kanal İstanbul'la ilgili "Arap yatırımcılar, bu gibi projelere devlet tahvili, sukuk gibi enstrümanlarla yatırım yapmak ister" şeklinde ifadelerde bulundu. 

6 soruda Kanal İstanbul güzergahı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu. 45 kilometre uzunluğunda olacak dev projenin 5 yılda tamamlanması planlanıyor. 

Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı belli oldu.5 yılda tamamlanması planlanan dev projenin kazısından çıkan malzemelerle Marmara Denizi’nde Karadeniz’e doğru kanalın solunda 2 adet, sağında da 1 adet olmak üzere toplam 3 adet ada yapılacak.

Kanal İstanbul'un güzergahında son aşamaya gelindi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul’a ilişkin merak edilenleri anlattı. Bakan Arslan, “Güzergah seçiminde son aşamaya geldik. En çevreci projelerden olacak ve aynen Marmaray'daki gibi tatlı su kanalın altından geçirilecek” açıklaması yaptı.

Kanal İstanbul 'V' şeklinde olacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Haber Müdürü Olcay Aydilek’in sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul projesini değerlendiren Arslan, ''Bizde proje bitmez” dedi.

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı!

Kanal İstanbul arsa fiyatlarını 4'e katladı. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, Kanal İstanbul Projesi' nin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

kanal istanbul nereden geçecek Haberi

kanal istanbul nereden geçecek

Kanal İstanbul’un geçeceği yerlerde arsa sahipleri satışları durdururken, yapılan anlaşmalardan bile vazgeçiliyor. Kamulaştırılacağı belli olan yerlerde ise gergin bekleyiş sürüyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kanal İstanbul’un yapılacağı Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu koridorunun resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatlarından, günlük yaşama kadar bir çok şey değişim göstermeye başladı. 

Resmi güzergahın açıklanmasıyla bölgede arsa satışları durdu. Arazi sahipleri yapılan anlaşmalardan bile vazgeçiyor. Bölge sakinleri proje için ilk somut adımın atılmasını bekliyor. Projenin geçeceği koridorda yaklaşık 824 bin kişi ikamet ediyor. 

45 kilometre uzunluğundaki Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu koridorunda 23 kilometrelik alan kamulaştırılacak.

Küçükçekmece ve Avcılar ilçeleri yerleşim alanlarının bir kısmı ile Baklalı-Terkos köylerinin arasında kalan yerleşimler kamulaştırılacak.


 
Her proje fiyatı artırıyor


 
Durusu’da Emlakçı Toker ile arazi işleriyle uğraşan Rafet Metinkal (63),...