25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul nereden geçiyor

Kanal İstanbul nereden geçiyor

Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul ile birlikte Küçükçekmece’deki konut fiyatları yüzde 18 oranında yükseldi...

Kanal İstanbul hangi bölgeleri değerlendirdi?

Çılgın proje Kanal İstanbul'un ilk duyurulduğu 2011 yılından bu yana güzegahı civarındaki bölgeler uçtu. 7 yılda Arnavutköy'de araziler yüzde  binden fazla değerlendi. Avcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir'de konut fiyatları ise yüzde 150 arttı...

Kanal İstanbul'un ekonomik ömrü 100 yıl!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011'de açıkladığı, kamuoyuna "çılgın proje" olarak yansıyan ve güzergahı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan tarafından ilan edilen Kanal İstanbul Projesi gündemden düşmüyor. 

Altınşehir’e Kanal İstanbul piyangosu!

Kanal İstanbul projesi Türkiye’nin olduğu gibi geçtiği her yerin de değerini artırmaya başladı. Projeden etkilenecek en şanslı yer, Başakşehir'e bağlı Altınşehir mahallesi olacak. 

Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!

Güzergahı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul, Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule'de konut piyasasını hareketlendirdi. 

Kanal İstanbul'un son sondaj çalışması tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından güzergahının bugün açıklandığı Kanal İstanbul projesinde son sondaj çalışması tamamlandı.

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergah seçimi yapıldı mı?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Ethem Gönenç bugünkü yazısında Kanal İstanbul projesini anlattı. Gönenç, projenin güzergah seçimi ve yaratacağı etkilerle ilgili önerilerde bulundu. İşte o yazı...

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım "Kanal İstanbul Projesiyle ilgili hazırlıklar büyük oranda bitti. Bundan sonrası artık uygulama için gerekli çalışmaları tamamlamaya kaldı'' dedi.

Arnavutköy gayrimenkulde İstanbul'un parlayan yıldızı oldu!

Show Realty /Arnavutköy Temsilcisi Ferit Güner, Arnavutköy İstanbul’un parlayan yıldızı olduğunu belirtti. Havalimanı projesi ve Kanal İstanbul'un yanı sıra Karadeniz'e yapılacak marina ve yat limanları projeleri de yabancılar için çekim merkezi oldu.

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul ihale aşamasında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada; "Kanal İstanbul sözümüzü de unutmadık, bugünlerde ihale hazırlıkları yapılıyor. İnşallah ihalesiyle birlikte Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız" dedi

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu mu?

Kanal İstanbul güzergahı belli oldu ve güzergaha dair alan bilgisi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanal İstanbul güzergahı 2014 itibariyle nasıl ortaya çıktı? Kanal İstanbul güzergahı hangi ilçe ve mahallelerden geçiyor? İşte Kanal İstanbul güzergahı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kanal İstanbul'un yeri henüz belirlenmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kanal İstanbul Projesi’nin yerinin ve çevresindeki yerleşim alanlarının henüz belirlenmediğini açıkladı...

Kanal İstanbul Durusu ile Kavaklı arasında geçecek!

İstanbul'un Çılgın projesi olarak açıklanan Kanal İstanbul Durusu ile Kavaklı arasında geçecek...

Kanal İstanbul'un genişliği 500 metre olacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çılgın Proje olarak adlandırıldığı Kanal İstanbul projesinin genişliğinin 500 metre olacağı açıklandı...

Silivri'de tarım arazilerini kanal manzaralı diye satıyorlar!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik tartışmalar sürerken, bazı kişilerin, Silivri'deki tarım arazilerini ‘kanal manzaralı' diye sattıkları iddiasını ortaya attı. İşte açıklamaları...

Selin Böke: Bizim 100 günlük mali yükümüzle Kanal İstanbul'un bedeli aynı!

Selin Sayek Böke “ CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı.” dedi.

Kanal İstanbul projesi yıl sonuna kadar başlıyor!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmaları başlıyor. Projede fizibilite hazırlıkları tamamlanırken, ilk kazmanın yıl sonuna kadar atılması bekleniyor.

Kanal İstanbul yıl sonuna kadar başlayacak!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmaları başlıyor. Kanal İstanbul için daha önce hazırlanan kentsel tasarım projeleri tekrar ele alınırken, sonrasında imar planı yapılacak.

Kanal İstanbul'da çalışmalar başlıyor!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Kanal İstanbul projesi arazi fiyatlarını arttırdı!

Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Kanal İstanbul'un yeri henüz açıklanmadı ancak güzergahta olacağı tahmin edilen yerlerde arazi fiyatları tavan yaptı.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Kanal İstanbul nereden geçiyor Haberi

Kanal İstanbul nereden geçiyor

Konut piyasası yatırımcıların eğiliminin nasıl değiştiğini ortatya koydu. Kanal İstanbul'un açıklanmasıyla birlikte Küçükçekmece'de ev fiyatları yüzde 18 arttı. Star Gazetesi'nden Erdinç Akkoyunlu'nun haberine göre; REMAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, "Bursa’daki yüzde 25’lik, İzmir’deki yüzde 18’lik artışa karşın, İstanbul’daki fiyat artışının Türkiye ortalamasın altında kalması, konut yatırımı için doğru bir dönemde bulunduğumuza işaret ediyor” dedi. İstanbul’daki yaşam şartları ve konut fiyatlarının yüksekliği nedeniyle beyaz yakalıların İzmir’i tercih ettiğini bunun da konut fiyatlarını İzmir’de uçurduğunu ifade eden Karahan “Bursa’da kentsel dönüşümdeki süregelen yoğunluğun konut fiyatları ve kiraların artması üzerinde çok etkili olduğu bir süredir dile getiriliyor. Ayrıca son dönemde İstanbul’dan beyaz yakalı göçü almasıyla ile gündeme gelen İzmir’de konut fiyatlarındaki artışın Türkiye ortalamasının çok üzerinde gerçekleştiği görülüyor" ifadelerini kullandı.