28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul projesi neden önemli

Kanal İstanbul projesi neden önemli

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul projesi kendi kendi finanse edebilecek mi?

Kanal İstanbul projesi için “Bir kuruş çıkmayacak” dendi. Kanal İstanbul'un kendi kendi finanse edip edemeyeceği merak ediliyor...

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul projesi 7 maddede tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde "çılgın proje" şeklinde nitelendirilerek Kanal İstanbul projesi duyuruldu. Bugün temeli atılacak Kanal İstanbul projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 7 maddede Kanal İstanbul projesi tüm detaylarıyla.

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soru önergesi verildi!

Kanal İstanbul Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in projesi mi?

Uzunca bir süredir tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesi bu yaz aylarında hayata geçiyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin kaleme aldı.

Kanal İstanbul projesi neden önemli Haberi

Kanal İstanbul projesi neden önemli

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. 

İşte Abdullah Karakuş'un 'Erdoğan’ın kararlılığı ve Kanal İstanbul' başlıklı yazısı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul projesini hayata geçirmek için kararlı olduğunu ortaya oydu. Kanal İstanbul'un ilk kazması vuruldu. 

Süreç artık daha hızlı ilerleyecek gibi görünüyor. Parti yönetimi toplantılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin her aşamasına ilişkin detaylı çalışma yapılmasını belirtmiş.

Her bakanlık tarafından kendisini ilgilendiren kısıma ilişkin çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Projenin hayata geçirilmesi amacıyla gereksinim bulunan mevzuat çalışmaları, ilgili bütün kurum ve kuruluşların katılımıyla koordineli bir şekilde sürdürülüyor.

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Yetkililer bu soruya şu yanıtları veriyor:

"İstanbul Boğazı ve etrafındaki vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması,

İstanbul Boğazı’nın trafik yükünün azaltılması,

Boğazdaki tarihsel ve kültürel dokunun güvence altına alınması,

Boğaz giriş ve...