24 / 04 / 2024

kanal istanbul projesi son durum

kanal istanbul projesi son durum

Bazı internet sitelerinde İngilizce ve Arapça şekilde Türkiye’den ‘vatandaşlık garantili’ konutların pazarlaması yapılıyor. Bu siteler aracılığıyla Kanal İstanbul manzaralı olduğu ileri sürülen projelere de yer veriliyor. 

Kanal İstanbul hem Türkiye'ye hem dünyaya vizyon katacak!

Kilis'te gençlerle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Kanal İstanbul'a ihtiyacı var!

Kanal İstanbul Projesi hakkında yorum yapan Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç, Türkiye'nin ve İstanbul'un Kanal İstanbul'a ihtiyacının olduğunu dile getirdi. 

Kanal İstanbul gerçekleri!

Akşam gazetesi yazası Serkan Fıçıcı bugünkü yazısında Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. İşte Kanal İstanbul gerçekleri...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Kanal İstanbul hangi alanları nasıl etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asrın projesi diyerek tanıttığı Kanal İstanbul gündemden düşmüyor. Projeye ilişkin Ocak 2020 tarihli Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş. tarafından hazırlanan ÇED raporunda önemli veriler yer alıyor...

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bankaların Kanal İstanbul endişesi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a verilecek finansman desteği gündemden düşmüyor. Türkiye'deki bankaların, Kanal İstanbul'u finanse etmek için isteksiz yaklaştıkları ileri sürüldü. 

Rus şirketleri Kanal İstanbul Projesi'ni bekliyor! 

Rusya’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Delo’nun Başkanı Sergey Şişkaryev, Kanal İstanbul'un Rus şirketleri açısından ekonomik fırsatlar yaratacağı görüşünde bulundu.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul çağrısı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yazılı bir basın açıklamasında bulundu ve yeni ‘reform’ için çağrı yaptı. Gürsel Tekin, açıklamasında Kanal İstanbul projesinin durdurulması için çağrıda bulundu.

Kanal İstanbul projesinin temeli 2021'in ilk yarısında atılacak!

Kanal İstanbul Projesi için tarihler netleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hayalim” dediği, asrın projesi Kanal İstanbul'un planları Ocak'ta askıya çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız" dedi.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Kanal İstanbul anketi: Yüzde 35.8 evet, yüzde 49.3 hayır!

Area Araştırma’nın son anketine göre vatandaşların yüzde 49.3’ü Kanal İstanbul projesine olumlu bakmıyor. AKP seçmeninin yüzde 12’si de projeye olumlu bakmadığını belirtiyor.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul çıkışı!

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak 'Yenişehir'in komşusu olan Başakşehir’deki toplu konut projesinin 2. etabı son şeklini aldı. CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Temel Karamollaoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul projesi kendi kendi finanse edebilecek mi?

Kanal İstanbul projesi için “Bir kuruş çıkmayacak” dendi. Kanal İstanbul'un kendi kendi finanse edip edemeyeceği merak ediliyor...

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul projesi 7 maddede tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde "çılgın proje" şeklinde nitelendirilerek Kanal İstanbul projesi duyuruldu. Bugün temeli atılacak Kanal İstanbul projesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 7 maddede Kanal İstanbul projesi tüm detaylarıyla.

Kanal İstanbul Projesi'nde yeni detaylar açıklandı!

Gebze-Darıca Metrosu TBM Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili soru önergesi verildi!

Kanal İstanbul Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul Bülent Ecevit'in projesi mi?

Uzunca bir süredir tartışmalara neden olan Kanal İstanbul Projesi bu yaz aylarında hayata geçiyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin kaleme aldı.

kanal istanbul projesi son durum Haberi

kanal istanbul projesi son durum

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş Boğazlar'ın ve Montrö Anlaşması'nın önemini bir defa daha gözler önüne sermişken, tartışmalı Kanal İstanbul'd komşu olacağına dikkat çekilen gayrimenkullerin internetten satılarına başlandı. Bazı emlak siteleri aracılığıyla Ortadoğululara ‘Kanal manzaralı' konut ve arazilerin pazarlaması yapılıyor. 

Kanal İstanbul projesi ilanlarda “2. İstanbul Boğazı” olarak nitelendiriliyor. Bir internet sitesinde “Kanal'a 3 kilometre mesafede” Ağustos 2022'de bitirileceği ileri sürülen ve ismi belirtilmeyen projede 1+1 konutlar 778 bin Türk Lirası'ndan başlayan fiyatla satılırken, 2+1 ve 3+1 konut tiplerine yer veriliyor. Bir başka internet sitesinde “Kanal İstanbul'a komşu” olduğuna dikkat çekilen bir arazi, metrekaresi 94 dolar bedelle 4.7 milyon dolara satışa sunuldu. 

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, internette, emlak portalları aracılığıyla verilen ilanlarda birçok yanıltıcı ibareye yer verildiğine, satışı...