19 / 04 / 2024

Kanal İstanbulun tarihçesi

Kanal İstanbulun tarihçesi

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın... İşte TOKİ Arnavutköy Baklalı projesi detayları...

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi geliyor! Beklenen tarih açıklandı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'daki 2 yeni millet bahçesi inşa edecek. İşte o millet bahçeleri...

TOKİ Trabzon Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! İşte Trabzonluların beklediği o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Millet Bahçesi için düğmeye bastı. İşte Trabzon Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi...

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul çıkışı!

TBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul projesinin ihalesi ne zaman yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul'a ilk kazmanın vurulacağı tarih belli oldu. Peki Kanal İstanbul projesinin ihalesinin ne zaman yapılacağı belli mi?

Naci Görür açıkladı: Kanal İstanbul depremi tetikler mi?

Kanal İstanbul projesinin temelinin ne zaman atılacağı tarih için açıklama geldi, o tarih belli oldu. Projeyle ilgili tartışmalar devam ederken, her yaptığı açıklamayla gündem olan deprem uzmanı Naci Görür, Kanal İstanbul'un depremi tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Pendik Millet Bahçesi açılışında Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul projesinde ilk tarih belirleniyor!

Kanal İstanbul Projesi için geri sayım başladı. Güzergahta inşa edilecek altı köprünün ilkinin temeli Haziran'da atılacak. 

Bankaların Kanal İstanbul endişesi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a verilecek finansman desteği gündemden düşmüyor. Türkiye'deki bankaların, Kanal İstanbul'u finanse etmek için isteksiz yaklaştıkları ileri sürüldü. 

Kanal İstanbul için tarih belli oldu!

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nde yer alacak ilk köprü için Haziran ayında temel atılacağını dile getirdi.

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.

Kanal İstanbul'un 2021 bütçesi belli oldu!

2021 Yılı Yatırım Programı’nı içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Programda Kanal İstanbul'a da yer verildi. 

Kanal İstanbulun tarihçesi Haberi

Kanal İstanbulun tarihçesi



33 yıl önce Haliç'in Karadeniz'le bağlanması projesiyle başlayan çalışmalar, yeniden alevlendi ve Karadeniz ile Marmara arasında, Istranca dağlarının geçit verdiği vadiden geçecek 23 kilometrelik 'Silivri-Karacaköy' kanalı gündeme geldi.


Bu kanalla, Boğaz'da trafiğin azalacağı, kirliliğin önlenebileceği ayrıca, Tuna Nehri üzerindeki ulaşımın Türkiye'ye çekilebileceği savunuluyor. Proje, büyük teknoloji gerektirmediği için ''uygulanabilir'' bulunuyor.


Emin DEMİRCİOĞLU


    BOĞAZ'a alternatif olarak, Karedeniz'i Marmara'ya bağlayacak yeni bir kanal önerildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Nusret Avcı, Istrancalar'ın geçit verdiği vadiden geçip Silivri-Karacaköy arasında uzanacak 23 kilometrelik yeni bir Karadeniz kanalı yapılabileceği görüşünde.

    Bu kanalla, Boğaz'da zaman zaman tehlike yaratan deniz trafiğinin azaltılacağını,...