19 / 04 / 2024

Kapadokya kaçak baraka

Kapadokya kaçak baraka

Nevşehir Derebağ Cevizli mevkisinde sac ve briketten yapılmış barakaların yer aldığı alan, TOKİ tarafından modern bir görünüme kavuşturuldu.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Valiliğimiz ve belediyemizle iş birliği yapmak suretiyle Kapadokya'daki bütün kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Kaçak yapılaşmaya karşı yeni sistem!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'daki kaçak yapılaşmayla ilgili "Öncelikli hedefimiz kaçak yapılaşmayı ortadan kaldırmak. Bunun için yeni sistem oluşturduk" dedi.

Kapadokya'da 3 kaçak yapı daha yıkıldı!

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesinde dün gerçekleştirilen yıkımlar sonrasında kaçak yapı yıkım sayısı 17’ye yükseldi.

İnegöl'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaçak yapı yıkımı başladı. Bölgede bulunan kaçak baraka ve ahırlar zabıta ekipleri tarafından polis eşliğinde yıkıldı.

Kapadokya’da kaçak yapı avı!

Kaçak yapılaşmayla gündeme gelen Kapadokya'da denetimler artırıldı. Bölgede, tüm kararların tek elden alındığı bir dönem başlıyor.

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Kapadokya'da üzeri toprakla örtülen kaçak yapı yıkıldı!

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde yer alan üzeri toprakla örtülen kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Peribacaları arasındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Kapadokya bölgesindeki kaçak yapı belediye ekiplerince yıkıldı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil yıkım çalışmasını yerinde izledi...

Kapadokya'daki kaçak yapı yıkımları ne durumda?

Dünya mirası Kapadokya’da bir haftada sadece bir ahır yıkıldı. Kimi belediyelerce yıkım kararları alındı ancak yasal sürenin beklendiği belirtildi. Bazı belediyeler de kaçak yapı sahiplerine para cezaları kesti...

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.

Kapadokya kaçak baraka Haberi

Kapadokya kaçak baraka

Nevşehir'in Uçhisar beldesinde, hediyelik eşya satılan kaçak barakaların yer aldığı bölgede, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından doğal yapıya uygun satış ve hizmet alanı oluşturuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından Derebağ Cevizli mevkisinde sac ve briketten yapılmış barakaların yer aldığı alan, TOKİ tarafından modern bir görünüme kavuşturuldu. Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, yapılan çalışmayla ilgili açıklamalar yaptı.
 

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm'...