19 / 04 / 2024

Kapadokya otelleri 2015

Kapadokya otelleri 2015

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

CSI Forum 2015 Toplantısı Kapadokya'da gerçekleşti!

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi (CSI)’nin yıllık toplantısı, Nevşehir Kapadokya’da gerçekleştirdi. Toplantı, Çimsa’nın ev sahipliğinde düzenlendi.

Dap Yapı ve Rotana Otelleri basın toplantısı ertelendi!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri olarak, “Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana” otellerinin açılışı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan 2 Eylül 2015'de yapılacak basın toplantısı ileri tarihe ertelendi.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Elite World Otelleri rotasını yurtdışına çevirdi!

2014 ve 2015 yıllarının kendileri için yatırım yılı olduğunu ifade eden Elite World Otelleri Zincir Genel Müdürü Ünsal Şınık, yüzlerini yurtdışına çevirdiklerini ifade etti.

Çırağan ve Kapadokya otelleri seçkin oteller listesinde!

ABD'li bir sitenin "en az bir kez konaklanması gereken oteller" listesinde, Kapadokya'da kayaların içine oyulmuş Gamirasu Cave Hotel ve Çırağan Sarayı Kempinski Otel'i yer aldı.

Kapadokya Turizm Paneli'nde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak!

16 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Kapadokya Dedeman Otelinde yapılacak olan Turizm Panelinde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan'ın koordinatörlüğünde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak.

Raffles İstanbul 2015’in en cool otelleri listesinde!

Raffles İstanbul Zorlu Center, son olarak Travel+Leisure Dergisi’nin Amerika edisyonu tarafından yılda bir kez yayınlanan “2015’in En Cool Otelleri” listesine seçildi.

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Küçük oteller TripAdvisor 2015 ödüllerini topladı!

TripAdvisor 2015’de, ‘en iyi oteller’ ve ‘en iyi hizmet’ ödüllerini, küçük oteller domine etti. Dünyanın en popüler gezgin sitelerinden TripAdvisor, 2015 yılının çeşitli kategorilerdeki ilk 25’e giren otelleri açıkladı.

Kapadokya otelleri 2015 Haberi

Kapadokya otelleri 2015

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu.

Kapadokya Turistik İşletmecviler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin; kültür turizminin yapıldığı bunun yanında da bütün alternatif turizm faaliyetlerinin yapılabileceği bir bölge olduğunu kaydetti. Hem tarihi hem de kültürel değerleri ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabanı turistin ziyaret ettiği bölgeye 2010 yılından bu yana gelen turist sayısının her yıl yüzde 3-5 oranında arttığını belirten Tok, buna karşın bölgeye gelen turistlerin milliyetleri incelendiğinde ise son dönemde bir farklılığın dikkat çektiğini vurguladı.


Bölgede turizm hareketliliğinin başladığı 1980’li yıllar ile 1990’lı yıllarda bölgeye daha çok Avrupalı turistlerin geldiğini söyleyen Tok, son yıllarda ise bölgeye özellikle...