27 / 04 / 2024

Kapadokya otelleri

Kapadokya otelleri

Kapadokya'da özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kayadan oyma mağara tipi ev, pansiyon ve butik oteller, otantik dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Japon otel yatırımcısı Okura, Kapadokya'da otel açacak!

Ocakta Türkiye'ye gelmeye karar veren Asyalı turizm devi Okura, ilk otelini Japon turistlerin en fazla ilgi gösterdiği Kapadokya'da açacak.

Kapadokya'da yabancı turist ilgisi yoğunlaştı!

Dünyanın en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balonculuğu merkezlerinden Kapadokya'da, önceki gün yapılan milletvekili seçimleri nedeniyle yerli turist bulunmazken, yabancı turistler açığı kapattı.

Kapadokya'da turizm gelirinin yüzde 14'ü balondan geliyor!

Kapadokya’da 2002 yılında 6 işletmede 31 balon çalışırken bugün işletme sayısı 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Artık Kapadokya’nın 600 milyon dolarlık turizm gelirinin 85 milyon eurosu balondan geliyor.

Kapadokya'da balon turları sektör oluşturdu!

PERİ bacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle çok sayıda turist çeken Kapadokya'da düzenlenen balon turları, bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Nevşehir'de butik otel sayısı artıyor!

Osmanlı, erken Cumhuriyet ve bölgede yaşayan Rum azınlığın 19. yüzyılda ortaya koyduğu tarihi yapılarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Kapadokya bölgesi, bu değerlerin butik otel olarak turizme kazandırılmasını sağlıyor.

Dünyanın en iyi 25 otelinden biri Ürgüp'te!

Kapadokya'nın en önemli merkezlerinden Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ndeki Kayakapı Premium Caves- Cappadocia, 'Dünyanın En İyi 25 Oteli'nden biri seçilirken, aldığı 8 ödülle, 2015 yılınahızlı bir giriş yaptı.

Erciyes ve Kapadokya turizmde güçlerini birleştiriyor!

Erciyes ve Kapadokya'nın güçlerinin birleştirilmesi ve bölgenin turizm pastasından daha fazla pay almasına yönelik Erciyes-Kapadokya Çalıştayı Nevşehir'de yapıldı. Başkan Özhaseki, Ankara-Kayseri hızlı tren hattı ile ilgili yeni gelişmeyi de ilk kez açıkl

Kapadokya ve Erciyes'te 21 yeni otel yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 300 milyon avro yatırımın planladığı master plan çerçevesinde Erciyes, Türkiye'nin birinci, dünyanın ise sayılı kayak merkezlerinden biri olmak üzere hazırlanıyor.

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya 11 ayda turist yağdı!

Peribacaları eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya bölgesi Çin'de tanıtıldı!

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesinin, Çin 'de düzenlenen etkinliklerde tanıtıldığı bildirildi. Çin'de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin faydalı geçtiği ve büyük ilgi ile karşılaşıldığı kaydedildi.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Çırağan ve Kapadokya otelleri seçkin oteller listesinde!

ABD'li bir sitenin "en az bir kez konaklanması gereken oteller" listesinde, Kapadokya'da kayaların içine oyulmuş Gamirasu Cave Hotel ve Çırağan Sarayı Kempinski Otel'i yer aldı.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Yerli turistler Kapadokya'da butik otelleri tercih ediyor!

Kapadok ya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih etmeye başladı. Bu durum bölge turizminin kalitesinin artmasını sağladı...

Kapadokya'nın küçük otelleri zirve yaptı!

Konaklama sektöründe trendler giderek küçük otellere kayıyor. Misafirini iyi anlayan, onlarla doğru iletişim kuran, kişiye yönelik nitelikli hizmet veren küçük oteller, özellikle Kapadokya’da yerli ve yabancı turistlerin tercihi oluyor...

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu!

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu. Yurtdışı turlarda en fazla ilgiyi, vize zorunluluğunun olmadığı Güney Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri, yurtiçi kültür turlarında Kapadokya ve Karadeniz turları görüyor

Kapadokya'da balon turizmi patladı!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Sıcak hava balonu firmaları, bayram tatilinde artan talebi karşılamak için ek turlar düzenliyor.

Kapadokya’da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor!

Dünyanın en önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya’da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 1 saat süren balon turları için kişi başı ortalama 100 - 150 euro ödeniyor...

Emrullah Akçakaya Dedeman Otelleri'nin yeni genel müdürü oldu!

Otelcilik sektöründe uzun yıllardır başarılı çalışmalara imza atan Emrullah Akçakaya, Dedeman Otelleri'nin yeni genel müdürü oldu. Akçakaya, Dedeman Grubu'nun otelcilik ile ilgili faaliyetlerinin yönetiminden sorumlu olacak.

Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı'nda turist hareketliliği!

Türkiye'nin turizmde dışa açılan en önemli kapılarından biri olan Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı ile birlikte önemli bir turist hareketliliği göze çarptı.Kapadokya bölgesine, özellikle yerli tatilciler bayram tatilinin başlamasıyla akın etti.

Kapadokya'yı bu yıl 3 milyona yakın turistin gezmesi bekleniyor!

Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor.

Crsytal Otelleri'ne "Mükemmellik" ödülü verildi!

Crsytal Otelleri'nden 5'ine, dünyanın en güvenilir seyahat internet sitelerinden TripAdvisor tarafından "Mükemmellik" ödülü verildi. Kaliteli, sıra dışı ve kusursuz hizmet sunan işletmelere verilen "Mükemmellik Sertifikası Ödülü"ne layık görüldü...

Kapadokya otelleri Haberi

Kapadokya otelleri

Çok yıldızlı modern oteller yerine mağara tipi otellerde konaklamayı tercih eden turistler, tüf kayalar içine oyularak yapılmış bu mekanlarda, geceliğine en az 100 dolar ödeyerek kalabiliyorlar. Kapadokya'da yatak sayısının 20 bine yaklaştığını söyleyen Başkan Mustafa Durmaz, büyük gruplar halinde gelen turistlerin, yıldızlı otellerde kaldıklarını, küçük gruplar halinde gelenlerin ise tercihlerini genellikle mağara ev, mağara pansiyon ve otellerden yana kullandıklarını kaydederek, "Mağara tipi otel ve pansiyonlara yerli turistlerden ziyade yabancılar yoğun ilgi gösteriyor. Yabancı ilgisinin giderek artması, turizmcileri son zamanlarda bu tür konaklama tesisi yatırımlarına yönlendirdi. Göreme' de, Ürgüp'te, Uçhisarve Ortahisaf da kimileri peribacalarını pansiyon yapar. Kimileri geçmişte erzak deposu, samanlık ya da ahır olarak kullanılmış kayadan oyma mağara evleri birleştirerek butik otele dönüştürdü. Turistler bu mekanları otantik ve heyecan...