29 / 03 / 2024

Kapadokya turizmi ne durumda

Kapadokya turizmi ne durumda

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya'da sonbahar ile renk cümbüşü yaşanıyor!

UNESCO'nun "Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya, sonbahar ile beraber farklı bir güzelliğe büründü. Kapadokya bölgesinde sonbaharın gelmesiyle adeta renk cümbüşü yaşanıyor.

Kapadokya ve Erciyes güçlerini birleştirecek!

Proje çerçevesinde medya temsilcileri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Turizm Aş Yönetimi ve Tümsiad Nevşehir Şube yöneticileri bir araya gelerek, Erciyes ve Kapadokya için yeni ve farklı çalışmalar yapacak.

Kapadokya'nın ziyaretçi sayısı arttı!

Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 350 bin 532 kişinin ziyaret ettiği vurgulanan açıklamada, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın ise yüzde 8' i bulduğu bildirildi.

Kapadokya ziyaretçi rekoruna koşuyor!

Kapadokya ziyaretçi rekoruna koşuyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini bu yılın 10 ayında 2 milyon 386 bin yerli ve de yabancı turist ziyaret etti...

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Kapadokya'da kayanın üzerine inşa edilen asansöre tepki!

Kapadokya'da doğal kayalık üzerine inşa edilen asansör gündeme oturdu. İşletme sahibi, 'Kurul onayıyla yapıldı.' diyerek kendini savunurken Mimarlar ise bölgenin günden güne betonlaştırıldığını belirtti.

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Kapadokya'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kapadokya'da oluşturulacak "Alan Yönetimi Başkanlığı" sistemiyle tüm kararların tek elden alınacağı ve bölgenin mekansal planlarının yeniden hazırlanacağı bir döneme geçileceğini ifade etti. 

Kapadokya'daki kaçak yapı yıkımları ne durumda?

Dünya mirası Kapadokya’da bir haftada sadece bir ahır yıkıldı. Kimi belediyelerce yıkım kararları alındı ancak yasal sürenin beklendiği belirtildi. Bazı belediyeler de kaçak yapı sahiplerine para cezaları kesti...

Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesi'ne bina tahsis etti!

Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis edildi..

Dorak Holding Kapadokya’da turizmi canlandıracak!

Dorak Holding, Kapadokya’da turizmi canlandırmak için harekete geçti. Ramada Cappadocia’da gecelik konaklama fiyatı 15 Nisan-15 Mayıs arasında 29 lira olacak.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya turizmi ne durumda Haberi

Kapadokya turizmi ne durumda

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısı geçen yıla göre artış gösterdi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa örenyeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Ozkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon 18 bin 31 6...