29 / 03 / 2024

Kapadokyaya gelen ziyaretçi sayısı

Kapadokyaya gelen ziyaretçi sayısı

Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, bu yılın ilk iki ayında 209 bin 497 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği /Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırlayabildi.

Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor!

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

Bayburt Aydıntepe'deki gizemli yapıya ziyaretçi akını!

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde bir inşaat kazısı sırasında tesadüfen bulunan Aydıntepe Yer Altı Şehri ziyaretçi akınına uğruyor. Geçen yıl 15 bin 500 kişi Aydıntepe Yer Altı Şehri'nin bu güzelliğini görme şansı elde etti.

Malatya'daki tarihi konaklara ziyaretçi akını!

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde restore edilen tarihi konaklar ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgedeki tarihi konaklar kamulaştırıldıktan sonra restore edildi. 

Mirage Marina Bodrum'un örnek dairelerine ziyaretçi akını!

Değirmenler Mevkii'nde yapımına geçtiğimiz yıl başlayan Mirage Marina Bodrum projesinin örnek dairesine ziyaretçi akını...

Ters ev ziyaretçi akınına uğruyor!

Türkiye'nin ilk ters evi ziyaretçi rekoru kırıyor. Ters ev, yeni iç dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Ters eve giriş ücretinin 15 TL.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Ağustos ayında ziyaretçi sayısı yüzde 38 azaldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ağustos aymda Türkiye’yi 3 milyon 183 bin yabancı ziyaret etti. Oysa geçen yılın aynı ayında ziyaretçi sayısı 5 milyon 131 bin olmuştu

Özgür ve Esin Ekinci çifti saman balyasından ev yaptı!

Görsel bir eser bırakmak için saman balyası ile ev yapma projesini hayata geçiren Özgür ve Esin Ekinci çifti, 15 yıldır düşledikleri projenin hayata geçmesinin mutluluğunu gelen ziyaretçi akını ile yaşıyor.

Domotex Turkey Halı Fuarı'ına 8 bin ziyaretçi katıldı!

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nı, 8 binden fazla profesyonel ziyaretçi gezdi. Kaplan, "Yatırım ve makine parkurlarının yenilenmesi sonucu üretim kapasitemiz 350 milyon metrekareye ulaştı" dedi.

Kapadokyaya gelen ziyaretçi sayısı Haberi

Kapadokyaya gelen ziyaretçi sayısı

Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden olan Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesi, bu yılın ilk iki ayında 209 bin 497 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Kapadokya bölgesinde turistlerin ziyaretine açık bulunan Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray Örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirlerini bu yılın ilk iki aylık döneminde 209 bin 497 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri geçen yılın aynı döneminde 204 bin 456 yerli ve yabancı turist ziyaret...