20 / 04 / 2024

Kapalı olan iş yerleri kira

Kapalı olan iş yerleri kira

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı! Yola çıkacaklar dikkat! İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

İstanbul'da İstanbul'u Koşuyorum etkinliği ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar mitingi sebebiyle bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı? İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Pandemi nedeniyle kapalı olan restoran ve kafelerin kira ödemelerinin askıya alınması önerisi!

Pandemi nedeniyle kapalı olan restoran ve kafelerin gerekli tedbirler alınarak açılması, fatura ve kira ödemelerinin askıya alınması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaş Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Antalya Kaş Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında kapalı olan iş yerlerinden 3 ay boyunca kira almayacak.

Artvin Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Artvin Belediyesi koronavirüsle mücadele kapsamında kapalı olan iş yerlerinden kira almama kararı aldı.

Etimesgut Belediyesi'nden kira indirimi müjdesi!

Ankara Etimesgut Belediyesi pandemi boyunca kapalı olan işletmelerden kira ücreti almayacak. Buna ek olarak açık olan işletmelere ise kira ödemelerine yüzde 90'a varan indirim yapılacak. 

Nilüfer Belediyesi, işyeri kapalı olan esnaftan kira almayacak!

 Nilüfer Belediyesi 2021 Ocak ayı Meclis toplantısından iş yeri kapalı olan esnaftan kira alınmamasına karar verdi. 

Tunceli Belediyesi'nden kiralara Kovid-19 düzenlemesi!

Tunceli Belediyesi, Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında kapalı olan işletmelerden 3 ay boyunca kira alınmayacağı ve kiracılarına 2021 yılı boyunca zam yapılmayacağını açıkladı. 

TÜRES'ten kapalı restoranlardan kira alınmasın talebi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

Kapalı olan işletmeler kira konusunda destek bekliyor!

Koronavirüs döneminde işletmelerin bu dönemdeki en büyük problemlerinden birinin kira olduğu dile getiren AYGİD Başkanı Zeki Özen, bu dönemde kapalı olan işletmeler kira konusunda destek beklediklerini söyledi.

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kapalı olan iş yerleri kira Haberi

Kapalı olan iş yerleri kira

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. 

Milliyet'te yer alan habere göre; satışları azalan, beklenen kazancı bulamayan ticari kuruluşlar, aylık kiralarını öderken de zorluk çekiyor. İflas etmemek için direnen kurumlar için hükümetten bir destek planı hayata geçiriyor. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

Devlet tarafından mevcut ekonomik problemlere çözüm amacıyla yapılması planlanan düzenlemeye göre, iş yerleri kapalı oldukları günlerin kirasını herhangi bir işleme gerek duymadan ödememe imkanı bulacak. Mevcut Borçlar Kanunu’na göre benzer durumlar mahkemeye başvuruda bulunarak ya da karşılıklı anlaşmayla çözüme kavuşturulabiliyor. Yargı Reform Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda yapılması öngörülen düzenlemelerle iş yerleri kapalı kaldıkları süre boyunca kira ödemelerinden muaf olacak. 

Kovid-19 salgınına karşı...