26 / 04 / 2024

Kapalıçarşı yenileme çalışmaları

Kapalıçarşı yenileme çalışmaları

İstanbul’a gelen turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı, çatısında bulunan klima ve baz istasyonları ile eziliyor. 558 senelik yapının iç kısımlarındaki tahribat ise pes dedirtiyor...

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Kapalıçarşı'nın altyapısı kazısız yenileniyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İSKİ), Kapalıçarşı'nın yeraltı atık su hattının yenilenmesi ve içme suyu hattı döşenmesi işlemi kazı yapılmadan gerçekleşiyor.

Kapalıçarşı'da restorasyon devam ediyor!

555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları 9’uncu ayına girdi. Kapalıçarşı'da restorasyon devam ediyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı'da restorasyon bugün başlıyor!

Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması başlıyor. Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları bugün düzenlenen törenle başlayacak.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 20 yıl sürer!

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Bodrum Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Beşiktaş Kulübü eski başkanı Fikret Orman'ın Bodrum'daki 2. oteli olan Cape Yalıkavak'taki yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Abdi İpekçi Caddesi'ndeki yenileme çalışmalarının ilk etabı 20 Haziran'da bitiyor!

İstanbul’un en gözde caddelerinden birisi olan Abdi İpekçi’nin geçtiğimiz Nisan'da başlayan yenileme ve düzenleme çalışmaları, hız kesmeden sürüyor. 

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Trabzon Havalimanı pist yenileme çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında bulunan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Mersin'de mimari yenileme çalışmaları hazırlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bölgede bulunan mimari düzenleme ve yenileme planı kapsamında geniş kapsamlı çalışmalar düzenleniyor.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yenileme çalışmaları başladı!

TOKİ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, ilk önce arazide arkeolojik kazı yapılacak. 

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Gebze Adem Yavuz Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar tamamlanıyor!

Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilen Adem Yavuz Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Şile Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şile Belediyesi, Üsküdar Caddesi'nde cephe yenileme çalışmaları başlattı.

İstiklal Caddesi’nde yenileme çalışmaları tamamlandı!

İstiklal Caddesi’nde 2016 yılında başlanan altyapı yenileme çalışmaları 2018 yılı itibariyle tamamlandı.Caddenin yeni yüzü ise havadan görüntülendi. 

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Kapalıçarşı yenileme çalışmaları Haberi

Kapalıçarşı yenileme çalışmaları

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul’un en önemli ve simge eserleri arasında yer alan Kapalıçarşı, bu yıl kapsamlı altyapı çalışmaları ve çatı onarımı ile elden geçirildi. Fakat buna rağmen tarihi eser üzerindeki hoyratlık bir türlü bitmiyor. Geçtiğimiz Temmuz'da “Sandal Bedesteni Kapısı”na asılan lokanta tabelasının tepki üzerine kaldırılmasından sonra bu kez de Nuruosmaniye’deki giriş kapısının çatısındaki baz istasyonları da görenlerin tepkisini çekiyor. 558 senelik Kapalıçarşı’nın iç kısmında bulunan duvarlarda oluşan tahribat ise “Böylesi ancak Türkiye’de olur” dedirtiyor. 

Tarihi çarşının iç kısmındaki bazı duvarlara soba borularının monte edildiği dikkatlerden kaçmazken, reklam ve yön tabelaların da gelişigüzel yerleştirilmesi yaşanan hoyratlığı da ortaya çıkarıyor. Tarihi Kapalıçarşı’daki en çirkin görüntü ise çatı kısmında ortaya çıkıyor. Altı sene önce 007 James Bond-Skyfall filminin çekimleri...