19 / 04 / 2024

Kapalıçarşı yenileme

Kapalıçarşı yenileme

İstanbul'daki Kapalıçarşı’da devam eden çatı ve alt yapı restorasyonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmaları  Nisan ayında sona erecek.

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaptırdığı şaheserlerden biri olan tarihi Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.

Kapalıçarşı'da restorasyon devam ediyor!

555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları 9’uncu ayına girdi. Kapalıçarşı'da restorasyon devam ediyor.

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Dünya'nın en büyük kapalı pazarı olan Kapalıçarşı, Başak Grubu'nun lokomotif şirketi Başak Alaturka Kiremit ile yenileniyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "555 yıllık tarihi çarşının restorasyonu 1.2 milyon adet kiremit ile gerçekleşecek" dedi.

Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmaları başladı!

Dünyada en çok ziyaret edilen tarihi ve turistik mekanlar arasında en gözde yer olan Kapalıçarşı’da ilk yenileme çalışmalarına başlandı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyi slayt üzerinden anlattı.

Kapalıçarşı'da restorasyon 1 ay içinde başlıyor!

Kapalıçarşı’da kapsamlı bir restorasyon süreci başlıyor. Fatih Belediyesi ve çarşı esnafı arasında yürütülen görüşmeler de olumlu seyrediyor. 2016’nın ocak ayı sonunda restorasyon için ilk ‘kazma’nın vurulması planlanıyor.

Kapalıçarşı ile birlikte tarihi yarımada da yenilenecek!

Dünyanın en büyük, en eski, en fazla ziyaretçi çeken alışveriş merkezi. Birçok bölümü harap durumda. Ama şimdi ayağa kalkacak, gün yüzüne çıkacak...

Kapalıçarşı 300 milyon TL'ye restore edilecek!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 554 yıllık Kapalıçarşı’nın harap duruma geldiğini belirterek, “300 milyon liralık restorasyonla orijinaline sadık şekilde yenilenecek” dedi..

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Kapalıçarşı'da 600 dükkan kapandı!

İstanbul Kapalıçarşı’da mağazalar turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teker teker kepenk indiriyor. 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulması bekleniyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme projesinin ilk etabında sona gelindi!

'Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalarda ilk etapta sona gelindi. Binaların üst katları projeye uygun hale getirilirken, işletmelerin katları projeye göre düzenlenecek.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda ilk aşama 2017 sonunda tamam!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda Kapalıçarşı hakkında konuştu. Mustafa Demir'in Kapalıçarşı'nın restorasyon sürecinden bahsettiği röportaj şöyle:

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Dünya'nın en büyük kapalı pazarı olan Kapalıçarşı, Başak Grubu'nun lokomotif şirketi Başak Alaturka Kiremit ile yenileniyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "555 yıllık tarihi çarşının restorasyonu 1.2 milyon adet kiremit ile gerçekleşecek" dedi.

Vasip Şahin: Kapalıçarşı'nın restorasyonu sürüyor!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı.

Kapalıçarşı’da restorasyon başladı!

Yılda ortalama 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatı yenilemesiyle başladı. Yaklaşık 10 yıl sürecek restorasyon çalışmalarının ilk etabı olan çatı için kiremitler yerleştirildi.

Kapalıçarşı'da restorasyon bugün başlıyor!

Tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışması başlıyor. Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları bugün düzenlenen törenle başlayacak.

Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor!

Dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da restorasyon başlıyor. Günde 300 bin, yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği 555 yıllık tarihi Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmaları çatıdan başlayacak.

Kapalıçarşı’daki perakende sistemi Çin’deki ile aynı!

alibaba.com’un eski Başkan Yardımcısı Porter Erisman, “Kapalıçarşı’daki sistem Çin’deki perakende sistemi ile aynı. Ürünler için satıcı ile yüz yüze pazarlık yapıyorsunuz. Siz de markaları sıfırdan oluşturarak e-ticarete başlayabilirsiniz” dedi.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kapalıçarşı'nın yenilenme hamlesi yönetiminden başladı. Ocakta 13 kişilik yönetim oluşturduklarını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Çarşıyı yenilemeye bu ay itibarıyla çatıdan başlıyoruz" dedi

Kapalıçarşı yenileme Haberi

Kapalıçarşı yenileme

Dünyanın en büyük restorasyon projesi olan Kapalıçarşı çatı restorasyonunda sona geliniyor. Kırmızı kiremitlerle örülen çatı havadan görüntülendi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 554 yıllık tarihe sahip dünyanın en büyük ve en eski alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'nın 1785'te yapılan 232 yıllık çatısı baştan aşağı yenilemek adına restore ediliyor. 

Çatı, alt yapı ve güçlendirme olarak üç aşamalı yapılan restorasyon çalışmalarının Nisan ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Büyük bir bölümünde kiremit döşemesi tamamlanan çatı drone ile görüntülendi.