26 / 04 / 2024

kapanan avmler

kapanan avmler

Koronavirüs salgını nedeniyle mağaza sahibi markalar, hizmete kapatılan alışveriş merkezi sahiplerinin kira almamasını isterken, bazı AVM’ler de bu çağrıyı olumlu yanıtlıyor.

Coronaya karşı 100 AVM kapandı!

Corona virüs salgını nedeniyle mağazalardan sonra alışveriş merkezleri kepenk indirdi. Türkiye genelinde 436 AVM bulunuyor. AVM’lerin bir kısmı kapatma konusunda kararsız kalırken ilerleyen günlerde kapatma kararı alan AVM sayısının artacağı düşünülüyor.

Hüseyin Altaş: AVM’ler kapalı olduğu sürece kira almayacağız!

Koronavirüsü salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı paket ve vatandaşa "3 hafta evde kalın" çağrısı sonrası AVM’ler de geçici süreliğine kapatma kararı aldı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, “Çalışanların hak kaybı olmayacak, mağazalardan da kira talep edilmeyecek” dedi…

AVM'ler hastaneye, otele, belediye binasına dönüşüyor!

Ayakta durmakta zorlanan AVM'ler çareyi hastane, dershane ve otele dönüşmekte buldu. Belediye binasına dönüşen AVM bile var...

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

2023 yılında kapanan lokanta sayısı 2 bini geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, 2023'te kapanan lokanta sayısı 2 bin 136'ye çıktı. Böylece kapanan şirketler arasında lokantaların payı yüzde 8,25'e çıktı.

Kapanan inşaat şirketi sayısı 80 bini aştı! Müteahhitler ve emlakçılar zor durumda!

2023'te en çok şirket kapanan sektör inşaat oldu. Giriş çıkışın en fazla olduğu sektörde 2010 yılından bu güne 80 binden fazla şirketin kepenk indirdiği belirlendi. İşte ayrıntılar...

5 yılda kapanan her şirket yerine 6 şirket açıldı! İlk sırada Limited Şirketi geliyor!

Türkiye'de son beş yılda kapanan her bir şirket yerine altı şirket açıldı. En fazla açılan şirket ise Limited Şirketi oldu. İşte ayrıntılar...

Kapanan şirket sayısı artıyor! 20 bine yakın şirket kapısına kilit vurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, kasım ayında Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistikleri açıklandı.

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

Eylül'de kurulan şirket sayısı yüzde 6.8, kapanan şirket sayısı yüzde 16 arttı! 

Eylül'de kurulan şirket sayısı yüzde 6.8, kapanan şirket sayısı yüzde 16 arttı. İşte TOBB tarafından açıklanan Eylül 2022'ye ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistikleri... 

Kapanan şirket ve kooperatif sayısında büyük artış! İşte detaylar…

Mayıs 2022’de kapanan şirket sayısı, 2021’in aynı ayına göre yüzde 259,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 671,4 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısıysa yüzde 122,2’ye yükseldi.

Kurulan ve kapanan şirket sayısı Ocak 2022'de arttı mı?

Ocak 2022'de kurulan şirket sayısı 11.526 olurken, 1088 şirketin kepenk indirdiği belirlendi. Kurulan şirketlerin rakamları senelik olarak yüzde 0,6 oranında sınırlı yükseliş kaydederken, kapanan şirketlerde senelik yüzde 7,8 oranında artış gerçekleşti. 

Son 5 senede kapanan bir şirket yerine 6 şirket açıldı!

Ülkemizde 2017-2021 dönemlerinde kapanan bir şirket yerine 6 tanesi açılırken, yine açıklanan verilere göre, bu dönemde toplam 453 bin 265 şirket faaliyete başladı.

2021'de kapanan şirket sayısı yüzde 5,6 arttı!

2021 Aralık'ta kurulan şirket sayısı 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 15,3 yükselerek 9 bin 774 oldu. Kapanan şirket sayısı ise söz konusu dönemde yüzde 20,4 artışla 3 bin 803'e yükseldi.

2021'in ilk 10 ayında kapanan şirket sayısı 11 bin 466 oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre, 2021 yılının ilk 10 ayında kapanan şirket sayısı 11 bin 466'ya ulaştı.

kapanan avmler Haberi

kapanan avmler

Tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgınıyle beraber perakende sektöründe de önemli gerilemeler yaşandı. Alışveriş merkezlerinin kapanmasının ardından gözler kiracılardaydı. Mağaza sahibi markalar, alışveriş merkezi sahiplerinin kira almamasını isterken, bazı AVM’ler de bu çağrıyı olumlu yanıtlıyor.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; Ankara’da Armada ve Panora alışveriş merkezlerinin mağazalardan kira almamasıyla öne çıkan bu adıma İstanbul da katıldı.

Geçen haftalarda Türkiye’nin en gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Kanyon’un sahipleri mağazalardan kira almayacaklarını duyurmuşlardı.

Nisan ayı sonuna kadar

Koronavirüs salgını nedeniyle 20 Mart-30 Nisan arasında kapatılan Eczacıbaşı ve İŞ GYO ortaklığındaki Kanyon AVM'nin bu tarihlerde dükkanlardan kira almayacağını açıklamasından sonra Doğuş Gayrimenkul de benzer bir karar aldı.

Doğuş Gayrimenkul'ün aldığı kararda şu bilgiler yer aldı:

“Şirketimiz portföyünde yer alan Gebze Center AVM'nin, market ve optik hizmetleri hariç olmak üzere 23 Mart 2020 tarihi itibariyle geçici...