20 / 04 / 2024

kapı pencere sektörü

kapı pencere sektörü

Türkiye, kapı pencere sektöründe Avrupa'nın ikinci büyük üreticisi haline geldi...

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Bayram öncesi reel sektör tıkandı! Nakit sıkıntısı had safhaya ulaştı! Finansman krizi kapıda!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Türkiye buruk bir bayrama hazırlanırken, bayram öncesinde reel sektörün nakit sıkışıklığı ise had safhada. İşletmeler, bankaların seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle faizi yükseltip vadeyi kısaltmasına rağmen kredi kullandırmadığından dert yanıyor.

Hazır giyim ve ayakkabıda büyük zam kapıda! Sektör temsilcileri öyle oranlar verdi ki...

Alım gücündeki erime sebebiyle ayakkabıda talep uygun fiyatlı, sentetik ürünlere kayarken, hazır giyimde de yerli çekildi, bazı firmalar artık satışlarının yüzde 60'lık bölümünü turistlere yapıyor. Fiyatlardaki artışa yetişemeyen vatandaşlar için ise çok büyük zamlar kapıda...

Piyasalar sektörü derinden vurdu. Satışlar düştü kriz kapıda

Türkiye’de girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte tüm piyasalar krizin etkisinden payına düşeni alırken, inşaat sektörü de büyük darbe aldı. Çimento sektöründe üretim de satışlar da büyüyk düşüşe geçti. TÜRKÇİMENTO üyelerinin toplam üretimi yüzde 8.2 düşüşle 9 milyon tona geriledi.

Rusya - Ukrayna krizi Çimento sektörünü vurdu! Kriz kapıda!

Türkiye çimento sektörünün çatı örgütü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Rusya- Ukrayna krizinin çimento sektörünü nasıl etkilediğini açıkladı. İşte konu ile ilgili dikkat çeken detaylar...

Ukrayna Rusya savaşı otomotiv sektörüne nasıl yansıyacak? Tehlike kapıda mı?

Döviz kurunun dalgalanması ve küresel çapta çip krizi nedeni ile Türkiye'de otomobil sahibi olmak zorken, Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş nedeni ile ülkede otomobil satın almak hayal oldu. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan otomotiv sektörü nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde...

Ofis sektöründe trendler sil baştan değişiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü, koronavirüs salgınıyla değişen ofis sektörünü ve Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur'un konuyla ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün 'İş hayatında “olasılıklar dünyası”nın kapısı aralandı' başlıklı yazısı...

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türk inşaat sektörü yüzünü Avrupa’ya çevirdi. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların yeni rotası oldu.

İnşaat sektöründe taşeronların önemi!

Koronavirüs salgını nedeniyle duraklama dönemine giren inşaat sektörüne yapılan teşviklerle gerek firmalar gerekse de çalışanlar için birçok iş fırsatının kapıları açılıyor. Workindo da taşeron firma arayanlara ve firmalara teklif vermek isteyen taşeronlara yeni projelerle buluşturuyor.

İnşaat sektörü değer zincirine odaklandı!

İnşaat alanında, Yeni Teknolojiler ve Sıfır Atık hedefi yeni dönüşümlerin kapısını açtı. İş ve ekonomi dünyasından önemli isimlerin katıldığı sektörün farklı kesimlerinden 500’ün üzerinde katılımcı bir araya geldi...

kapı pencere sektörü Haberi

kapı pencere sektörü

Kapı pencere profilinde bölgesel oyuncu konumundaki Türkiye, Aavrupa'da İngiltere ve Almanya'nın ardından üçüncü büyük PVC pencere profil pazarı. Üretim kapasaitesi açısından ise 550 bin ton ile Avrupa'nın ikinci büyüğü olan Türkiye'de, pazar büyüklüğünün 1.5 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor.



Kapı pencere sektöründe kullanım oranı giderek artan PVC profil üretiminde 550 bin tonluk kapasitesiyle Avrupa’nın ikinci büyüğü olan Türkiye, Avrupa’da da İngiltere ve Almanya’nın ardından üçüncü büyük PVC pencere profil pazan haline geldi. Bu yönüyle kapı pencere profilinde bölgesel oyuncu konumunda olan Türkiye’de pazarın büyüklüğünün ise 1.5 milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor. Sektörde 20-25’i Avrupa Birliği (AB) standartlarında üretim yapan 60 civarında üretici, 100’e yakın marka ile faaliyet gösteriyor. Üretim daha çok İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Ankara ve Gaziantep bölgelerinde yoğunlaşmış...